Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 269 (8186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Din nou

Cornu Luncii, centrul unor manifestări majore dedicate cinstirii eroilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Cornu Luncii a fost, din nou, gazda unor manifestări majore dedicate cinstirii eroilor locali, dar și din toată țara, la cele două monumente în care s-au investit bani mulți și s-a pus și mult suflet, Panteonul eroilor de la Cornu Luncii, respectiv Monumentul Eroilor de la Păiseni, ultimul dedicat eroului local Ioan Grosaru, mort în misiune în Irak.

Primarul Gheorghe Fron a primit Emblema de Onoare a Armatei Române, distincție oferită de Ministerul Apărării Naționale, pentru implicarea constantă din ultimii ani în acțiunile derulate pentru cinstirea eroilor, la Cornu Luncii.

Un moment deosebit a fost legat de prezența la Cornu Luncii a fostului general al Armatei Române Ștefan Dănilă, care a fost declarat Cetățean de onoare al comunei Cornu Luncii. Generalul a fost la Cornu Luncii și când era Șef de Stat Major al Armatei Române, a ajutat familia eroului și a sprijinit publicarea poeziilor sale. 

Cu prilejul Zilei Veteranilor Armatei Române, vineri, 11 noiembrie, Primăria comunei Cornu Luncii, împreună cu Asociația Cultul Eroilor, și Asociația Militarilor Veterani i-au omagiat, la Păiseni, pe toți cei 30 de militari români morți în misiuni ONU după 1990.

Ceremonialul militar de la Păiseni a fost asigurat de Batalionul 17 Vânători de Munte, cu Gardă de onoare și Drapelul de Luptă, plus Pluton de defilare.

12 cadre militare de la unități din Timișoara au participat la comemorarea fostului coleg Ioan Grosaru. Aceștia au venit la Păiseni și cu 800 de cărți pe care le-au donat bibliotecii școlii din sat.

Un alt moment deosebit este legat de expoziția itinerantă ”România – NATO, de la parteneriat la alianță”, care aparține Muzeului Militar ”Regele Ferdinand” și care a ajuns la Cornu Luncii, fiind prezentată elevilor din satele comunei.

Expoziția, prezentată de muzeograful doctor Valeria Bălescu, va ajunge în aceste zile și la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc, iar apoi, pe 28 noiembrie, va ajunge la Biblioteca Județeană Suceava.

Muzeograful Valeria Bălescu a primit și ea titlul de cetățean de onoare al comunei Cornu Luncii, nefiind prima dată când aduce și prezintă în comună expoziții de anvergură națională. 

Nelipsit la aceste acțiuni de la Cornu Luncii continuă să fie și m. m. pr. (r) Dumitru Davidel, care s-a implicat și acum în organizare și în aducerea expoziției itinerante.   

Cu ocazia evenimentelor comemorative, 500 de cărți de poezii, scrise de eroul Ioan Grosaru, au fost editate de Primăria Cornu Luncii, urmând a fi distribuite elevilor.

După cum am amintit și la început, manifestări de amploare au avut loc și la Panteonul eroilor Cornu Luncii, unde a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor locali din Războiul de Independență, respectiv cele două războaie mondiale.

Momentele artistice adecvate activităților comemorative au fost susținute de Gabriel Petreag, Alexandru Norocel, Narcisa Suhan și Petronela Popa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cornu Luncii, centrul unor manifestări majore dedicate cinstirii eroilor.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cornu Luncii, centrul unor manifestări majore dedicate cinstirii eroilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei