Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 269 (8186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Toamna, magie și culoare

Carnavalul Toamnei, o activitate în cadrul proiectului educațional ”Învăluiți în misterele Toamnei” la Grădinița ”Micul Prinț”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul educațional ”Învăluiți în misterele toamnei”a stârnit creativitatea preșcolarilor de la Grădinița cu Program Prelungit ”Micul Prinț” din Suceava, care împreună cu părinții au dat viață unor simple fructe și legume de toamnă, decorându-le și numindu-le după bunul lor plac. Rezultatele obținute au fost deosebite, făcând obiectul unei expoziții special amenajate în incinta grădiniței, unde au încântat privirile vizitatorilor la final de octombrie și început de brumar.Expoziția-concurs a fost ulterior jurizată pe pagina de Facebook a grădiniței, prin numeroasele aprecieri adunate în urma cărora preșcolarii au fost premiați.Directorul grădiniței Micul Prinț, Maria Rotaru, a vorbit cu drag despre acest moment:

”Anotimpul melancolic a învăluit din nou Pământul,trezind la viață sentimente profunde de bucurie, însuflețire și mulțumire, multe emoții, dar și îndrăgitele iluzii. Culorile încântătoare ale naturii provoacă stări de nedescris tuturorsufletelor adunate sub umbrela toamnei, de la agonia frunzei îngălbenite ce flutură ușor prin văzduh, desprinsă dintre cele mii și rămasă acum singură, până la extazul păsărilor care se bucură de ultimele raze călduroase ale soarelui. 

Toamna este un anotimp ce nu poate fiînțeles, ci trăit până la ultimul picur de ploaie transformat în gheață. Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Micul PrințSuceava s-au lăsat învăluiți în misterele toamnei, în cadrul unui proiect complex, ce a luat naștere din dorința cadrelor didactice ale unității de a transmite micilor curioși frumusețile acestui anotimp.”

 

Carnavalul Toamnei a adus bogăția acestui anotimp în sufletele copiilor

Provocarea Toamnei s-a manifestat cu multă bucurie prin organizarea Carnavalului Toamnei pentru cei mici.Baloane colorate în nuanțele toamnei au umplut curteagrădiniței, unde entuziasmul preșcolarilor cu greu a putut fi ținut în frâu. Pentru unii a fost nerăbdarea primului carnaval, iar pentru alții dorul de a trăi momente de neuitat împreună. Despre organizarea evenimentului colorat ne-a vorbit Maria Rotaru:”După cum bine știm, toamna este anotimpul în care ne facem provizii. De hrană, de culoare, de căldură, de lumină. Vom avea nevoie de ele până la primul semn de primăvară. Carnavalul a debutat prin expoziția produselor pregătite cu atenție de preșcolari. Începând de la cei mai mari la cei mai mici, fiecare preșcolar a pregătit un borcănel pentru cămara grădiniței, unii au pregătit cel mai dulce și parfumat compot, iar alții au creat pete de culoare în borcanele de murături frumos așezate pe rafturile din cămară.”

De la acest eveniment plin de parfumul Toamnei nu au lipsit musafirii, iar Zâna Toamnă, încărcată cu coșul plin de bogății, și-a făcut simțită prezența bucurând preșcolarii cu povestirile sale pline de mister și emoție, cu jocuri și cântece care au răsunat în toată curtea grădiniței.Nelipsită în această perioadă a anului, Zâna Toamnă îi face pe copii să înțeleagă frumusețile acestui anotimp prin intermediul înfățișării sale împodobite cu frunze ruginii, fructe și legume, dar și prin comportamentul său friguros, plin de răceală și ploaie.

Proiectul reprezintă o ocazie de întâlnire a copiilor întregii grădinițe într-o lume inocentă, hazlie, plină de neastâmpăr şi energie, conferindu-i un caracter recreativ, dar urmărind totodată şi scopul educativ al acestuia, prin cunoașterea specificului toamnei, conștientizarea importanței acesteia prin bogăția de roade pe care le oferă și antrenarea calităților artistice ale micuților.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carnavalul Toamnei, o activitate în cadrul proiectului educațional ”Învăluiți în misterele Toamnei” la Grădinița ”Micul Prinț”.
 Vizualizări articol: 750 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carnavalul Toamnei, o activitate în cadrul proiectului educațional ”Învăluiți în misterele Toamnei” la Grădinița ”Micul Prinț”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei