Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 250 (8167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   37 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Patronatele IMM din Suceava au organizat „sărbătoarea învingătorilor” în cadrul căreia au fost premiate cele mai performante firme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele mai performante întreprinderi mici și mijlocii din județul Suceava au fost premiate în cadrul unui eveniment de gală care a avut loc vineri, în sala de festivități a Hotelului Balada. Este vorba despre „Gala Oamenilor de Afaceri 2022”, eveniment organizat de Patronatele IMM din județul Suceava. Gala a marcat și împlinirea a 30 de ani de activitate a Consiliului Național al IMM-urilor din România. Și așa cum a declarat președintele Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri, Liliana Agheorghicesei, gazda evenimentului, „Gala Oamenilor de Afaceri 2022”a premiat și a celebrat performanța, profesionalismul, eforturile antreprenorilor care au reușit să depășească cu succes provocările din ultimii trei ani, găsind soluțiile și resursele necesare pentru a-și susține și dezvolta afacerile. În cadrul galei, peste 300 de firme au primit diplome și trofee din partea organizatorilor. De asemenea, mai multe firme au primit diplome pentru 30 de ani de la înființare și diplome de excelență în afaceri. La sărbătoarea oamenilor de afaceri suceveni au fost prezenți ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, subsecretarul de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Doina Iacoban, directorul ADR Nord-Est, Vasile Asandei, președintele Consiliului Național al IMM-urilor, Florin Jianu, președintele Patronatului IMM-urilor din județul Suceava, Rareș Hrestic, consilierul primarului Ion Lungu, Ovidiu Milici, precum și mai mulți reprezentanți din conducerea acestui consiliu și lideri ai asociațiilor patronale din țară. Alături de oamenii de afaceri a fost prezent și președintele fondator al Asociațiilor Patronale din Suceava și membru de onoare al Consiliului Național, Mihai Deliu.

 

Liliana Agheorghicesei i-a numit pe premiați „eroii antreprenoriatului”

În deschiderea galei, la propunerea Lilianei Agheorghicesei, toți cei prezenți au ținut un moment de reculegere pentru toți oamenii de afaceri care au murit în timpul pandemiei de coronavirus. În continuare, Liliana Agheorghicesei a arătat că ultima gală a avut loc în anul 2019, după care a urmat o pauză cauzată de pandemie. „Acum premiem rezultatele din ultimii trei ani, care au fost extrem de grei. Au fost doi ani de pandemie iar anul acesta a început exodul unei națiuni din calea războiului. Mediul de afaceri a fost greu încercat de aceste probleme dificile, din ultimii trei ani. Dar astăzi suntem aici, la sărbătoarea învingătorilor, așa cum poate fi numit acest eveniment. Acum le vorbesc unor eroi, <eroii antreprenoriatului>”, le-a transmis Liliana Agheorghicesei tuturor celor prezenți.

 

Florin Jianu: „Suntem de acord cu majorarea salariului minim dar doar dacă rămân mai mulți bani la oameni”

Aceasta a fost completată de președintele Consiliului Național al IMM-urilor, Florin Jianu, care i-a felicitat pe antreprenorii suceveni care au rezistat ultimilor trei ani și care au reușit să își dezvolte afacerile. Florin Jianu a făcut referire și la unele aspecte de actualitate, el amintind în primul rând de intenția de majorare a salariului minim pe economie. „Antreprenorii sunt de acord cu mărirea salariului minim, dar cu condiția să ajungă mai mulți bani la oameni. Nu statul să ia acești bani. Și mai avem o condiție. Să vedem cum se vor comporta autoritățile în această iarnă. Dacă vom avea costuri decente la gaze și energie electrică nu cred că va fi vreun angajator care să se opună majorării salariului minim. Dar dacă vor fi probleme din cauza costurilor la energie, vom asista la închiderea a foarte multe firme și nu va mai avea cine să mărească salariile”, a spus Jianu.

 

Cadariu: „Oamenii de afaceri sunt eroii momentului”

Invitat să ia cuvântul, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, suceveanul Constantin Daniel Cadariu, a spus că la acest eveniment se află în fața celor care reprezintă motorul economiei județului Suceava, el adăugând că din momentul în care a preluat această funcție a încercat și va încerca în continuare să sprijine cât mai mult mediul de afaceri. Constantin Daniel Cadariu a amintit de măsurile luate de Guvern pentru plafonarea prețului la energie, dar și de toate măsurile luate de ministerul pe care îl conduce pentru sprijinirea mediului de afaceri, de la Start Up Nation și până la „Femeia Antreprenor”. „Îi felicit pe toți care au putut să reziste în această perioadă extrem de grea”, a transmis Cadariu, care a spus că oamenii de afaceri sunt „eroii momentului”. În același timp, subsecretarul de stat Doina Iacoban a precizat că Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene lucrează în momentul de față la un cod al fondurilor europene, prin care se urmărește simplificarea procedurilor de atragere a acestora.

 

Gheorghe Flutur: Județul Suceava va avea un rol foarte important în reconstrucția Ucrainei

Prezent la această gală, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a felicitat în numele administrației publice a județului pe toți oamenii de afaceri, el adăugând că își dorește să aibă un dialog permanent cu antreprenorii. Gheorghe Flutur a precizat că activitatea instituției pe care o conducere este îndreptată cu prioritate către dezvoltarea județului, acest lucru venind în sprijinul mediului de afaceri. Flutur a precizat că în momentul de față în județ sunt proiecte de peste 1,4 miliarde de euro, fără a include aici proiectele administrațiilor locale. El a amintit de proiectele pentru apa – canal, rețele de gaz metan, modernizarea infrastructurii de transport și, în special, construcția de autostrăzi, investiții în turism și promovarea județului, dar și în dezvoltarea și modernizarea Spitalului Județean și a Aeroportului „Ștefan cel Mare”. În ceea ce privește aeroportul, acesta a precizat că anul acesta se estimează că se va înregistra un număr de 700.000 de pasageri, motiv pentru care se are în vedere construcția celui de-al treilea terminal. De asemenea, Gheorghe Flutur a dat asigurări că județul Suceava va avea un rol extrem de important în reconstrucția Ucrainei, îndemnând antreprenorii să se orienteze și către țara vecină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronatele IMM din Suceava au organizat „sărbătoarea învingătorilor” în cadrul căreia au fost premiate cele mai performante firme.
 Vizualizări articol: 1945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Patronatele IMM din Suceava au organizat „sărbătoarea învingătorilor” în cadrul căreia au fost premiate cele mai performante firme1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei