Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 249 (8166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În asociere cu Primăria Suceava

Festivalul Plăcintelor și spectacolul „La plăcinte înainte!”, la Cetate, în prima săptămână din noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În doar două săptămâni, pe platoul Cetății de Scaun Suceava se va desfășura, în premieră, un eveniment care ne va lăsa „gura apă”, dar și care va aduce distracție și voie bună – Festivalul Plăcintelor.

Manifestarea, care este unică în zona Bucovinei, dacă nu chiar în Moldova,  va avea loc timp de trei zile -  4, 5, 6 noiembrie, în zona Cetății lui Ștefan cel Mare, va aduce participanților prilejul de a gusta și a se bucura de delicioase plăcinte cu brânzeturi, mere, dovleac, varză, cartofi, ciuperci, carne, spanac, făcute după vechi rețete tradiționale.

Organizatorii evenimentului sunt Asociația Culturală Glas Bucovinean, în asociere cu Primăria Suceava, cu sprijinul  Restaurantului "Ceaunul Răzeșului", iar în cadrul ,,Festivalului Plăcintelor’’ va avea loc și  spectacolul folcloric "La Plăcinte înainte!".

Organizarea evenimentului, care ar putea deveni o frumoasă tradiție, va fi sprijinită financiar de municipalitatea suceveană, un proiect de hotărâre privind acordarea sumei de 25.000 de lei urmând să fie discutat în ședința de Consiliu Local de joi, 27 octombrie.

Proiectul se dorește a fi unul de promovare a turismului gastronomic și a valorilor tradiționale românești, fiind menit să atragă turiști dornici să descopere locurile, comunitatea și obiceiurile, precum și bucatele făcute în Bucovina.

Festivalul va cuprinde un concurs culinar „Plăcinte ca-n Bucovina”,  cu premii, la care înscrierile se pot face în perioada 24 octombrie - 3 noiembrie, la telefon 0749311432 - Nicoleta Cojocaru.

Festivalul reunește bucătari și producători din județul Suceava, cu o diversitate de plăcinte preparate atât după rețete din bucătăria tradițională, cât și după rețete din bucătăria modernă, dorindu-se o îmbinare armonioasă a tradiționalului cu modernul și a trecutului cu prezentul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Plăcintelor și spectacolul „La plăcinte înainte!”, la Cetate, în prima săptămână din noiembrie.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul Plăcintelor și spectacolul „La plăcinte înainte!”, la Cetate, în prima săptămână din noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei