Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 240 (8157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință judecători

Consecințe pentru un șofer care a intrat în fața unui tren: închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității, daune mari de achitat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat care conducea un camion ce a fost implicat într-un accident cu un tren de călători, la o trecere la nivel cu calea ferată din orașul Liteni, a fost condamnat de Judecătoria Suceava la o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de „distrugere sau semnalizare falsă”, infracțiune legată de afectarea infrastructurii și siguranței feroviare.

Chiar dacă pedeapsa aplicată inculpatului Ionuț Ungureanu este cu suspendare, consecințele față de acesta nu sunt deloc mărunte.

Conform sentinței judecătorilor, inculpatul are impus un termen de încercare de 2 ani și 6 luni, în care orice altă infracțiune îi va aduce revocarea beneficiului suspendării, dar și restricții și obligații, inclusiv obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Totodată, orice condamnare de acest gen atrage și anularea permisului de conducere.

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători s-a constituit parte civilă în dosarul de pe rolul Judecătoriei Suceava, iar firma de asigurări trebuie să suporte despăgubiri civile în cuantum de 12.290 lei. Suma reprezintă avariile suferite de locomotivă și de infrastructura feroviară. 

Accidentul care a dus la această soluție a judecătorilor s-a petrecut pe 23 martie 2019.

În acea zi, un camion încărcat cu materiale de construcţii a fost lovit de un tren InterRegio la o trecere la nivel cu calea ferată de la Liteni.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari cu o autospecială pentru descarcerare grea, una de stingere şi un echipaj SMURD TIM. Din fericire,  şoferul camionului a ieşit pe propriile picioare din maşină. Au fost evaluaţi mecanicul de locomotivă şi călătorii, fără ca cineva să acuze leziuni.

Marele noroc a fost că locomotiva a lovit doar un colţ din partea din spate a încărcăturii.

Trenul implicat în accidentul de atunci a fost IR 1838 Timişoara Nord-Iaşi.

Circulaţia feroviară a fost reluată în condiţii de siguranţă după aproape o oră. Locomotiva a suferit avarii, însă a putut să-şi continue parcursul spre Iaşi.

Cauza accidentului în astfel de situații este clară, neasigurarea șoferului la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată corespunzător. Șoferii implicați în astfel de accidente, chiar dacă sunt ei în primul rând victime ale evenimentului rutier, se aleg cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „distrugerea și semnalizarea falsă”.

Conform Codului Penal ”Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a liniei de cale ferată, a materialului rulant, a instalaţiilor de cale ferată ori a celor de comunicaţii feroviare, precum şi a oricăror altor bunuri sau dotări aferente infrastructurii feroviare ori aşezarea de obstacole pe linia ferată, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie pe calea ferată, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consecințe pentru un șofer care a intrat în fața unui tren: închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității, daune mari de achitat.
 Vizualizări articol: 1209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consecințe pentru un șofer care a intrat în fața unui tren: închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității, daune mari de achitat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei