Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 240 (8157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pentru o săptămână

Cartel Alfa Suceava se pregătește de proteste în Moldova și în Capitală din cauza creșterii prețurilor și a veniturilor mici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicalişti ai Filialei Suceava a CNS Cartel Alfa vor participa la o serie de acțiuni de protest organizate în perioada 17 – 21 octombrie în toată țara, pentru creșterea urgentă a salariilor și pensiilor și stoparea creșterii prețurilor.

„Prețurile la energie, alimente și alte produse esențiale cresc în spirală la niveluri care trimit milioane de lucrători în sărăcie, în timp ce guvernul, economiștii și bancherii iau măsuri care pun presiune și mai mare asupra cetățenilor (spre exemplu, prin creșterea dobânzilor), în timp ce companiile din energie au profituri record. Structurile de decizie din cadrul confederației CNS Cartel ALFA au stabilit organizarea unor acțiuni de protest la nivel național. Costurile aberante la energie și costurile în creștere ale alimentelor și ale altor bunuri esențiale forțează milioane de lucrători să facă alegeri dureroase și îi împing pe mulți în sărăcie”, au transmis liderii Cartel Alfa.

În același timp, sindicaliștii vor să atragă atenția și asupra faptului că, în contextul actualelor prețuri, foarte multe unități economice sunt puse în situația de a-și înceta activitatea, iar cetățenii români vor fi puși în situații dramatice din cauza superficialității cu care este tratată problema la nivel politic.

Este nevoie de acțiune imediată în patru direcții prioritare, menționează aceștia: stoparea creșterii prețurilor, creșterea salariilor și pensiilor, deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii Dialogului Social, aplicarea integral și fără discriminare a Legii 153/2017 și Legii 195/2020.

Potrivit lui Traian Pădureț, liderul Cartel Alfa Suceava, protestul se va derula în perioada 17-21 octombrie 2022, sub forma a două caravane care vor porni din zonele Ardeal (Zalău) și Moldova (Botoșani și Suceava) spre București, cu proteste organizate în localități de pe traseu. Cele două caravane se vor întâlni la București unde va avea loc pe 20 octombrie un amplu miting în Piața Victoriei și Piața Revoluției.

„Caravana Moldovei va pleca din Suceava și Botoșani către Bacău, unde este programat un miting în fața prefecturii la care participă reprezentanți din toată regiunea. Se alătură cei din Vrancea și Brăila și plecăm spre Galați, la încă un protest pe 18 octombrie, apoi spre Slobozia, unde se va desfășura un alt protest pe 19 octombrie. Pe 20 este protestul de la București, unde mizăm pe 3500 – 4000 de persoane. Pe 21 octombrie va fi un miting, dar cu un număr redus de participanți”, a menționat Pădureț.

CNS Cartel Alfa face un apel către toate organizațiile sindicale și mișcările sociale să se mobilizeze pentru a determina guvernanții să ia măsuri urgente pentru combaterea crizei costurilor de trai, în beneficiul cetățenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartel Alfa Suceava se pregătește de proteste în Moldova și în Capitală din cauza creșterii prețurilor și a veniturilor mici.
 Vizualizări articol: 993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cartel Alfa Suceava se pregătește de proteste în Moldova și în Capitală din cauza creșterii prețurilor și a veniturilor mici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei