Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 240 (8157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Municipiul Suceava

Ajutoare pentru încălzirea locuințelor și suplimente pentru energie, pentru cei cu venituri reduse

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În prag de iarnă, sucevenii cu venituri mici pot solicita ajutoare pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie în sezonul rece.

Cererile pentru acordarea acestora au început deja să fie distribuite, inclusiv asociațiilor de proprietari, astfel încât completarea și depunerea acestora, cu tot cu actele doveditoare necesare, să fie finalizată până pe 20 noiembrie 2022, a anunțat viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

În cadrul ședinței cu reprezentanții asociațiilor de proprietari din municipiul Suceava, pe care a convocat-o marți, la sediul Primăriei, au fost discutate, pe lângă problemele zilnice cu care se confruntă sucevenii, ajutorul acordat pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie în sezonul rece.

„Ne pregătim pentru sezonul rece! Foarte important, persoanele racordate la sistemul centralizat (15.278 de apartamente) nu vor simți majorările care ne apasă pe toți, prețul va fi tot de 240 lei pe gigacalorie.

Mai mult, familiile nevoiașe (indiferent de sistemul de încălzire - 37.840 apartamente) vor beneficia de ajutor dacă se încadrează în plafon.

Pentru a beneficia de acest ajutor începând cu luna noiembrie, cererea și documentele doveditoare pot fi depuse până la data de 20 noiembrie 2022”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi.

Pentru început, au fost tipărite și distribuite 1600 de formulare prin care se pot solicita ajutoare pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie, iar dacă va fi nevoie, acestea vor fi suplimentate.

Pentru sezonul rece 2022-2023, formularul de cerere și declarație de propria răspundere se pot procura:

- de la asociațiile de proprietari pentru ajutorul la energie termică, energie electrică și gaze naturale, pentru cei care locuiesc în condominii;

- sediul Primăriei din Burdujeni – Direcția de Asistență Socială pentru ajutorul la lemne, energie electrică și gaze naturale pentru cei care locuiesc la casă și nu sunt arondați sau constituiți în asociații de proprietari;

- Site-ul Primăriei Municipiului Suceava - https://bit.ly/3fTUn7c.

Pentru ajutorul de încălzire cu energie termică cererile vor fi aduse de către asociațiile de proprietari, iar în cazul cererilor-declarațiilor pe propria răspundere privind ajutorul pentru încălzire cu gaze naturale, energie electrică sau lemne, acestea vor fi aduse personal de către solicitanți sau aparținători la sediul Primăriei Burdujeni.

Suplimentul pentru energie poate fi solicitat împreună cu ajutorul pentru încălzirea locuinței printr-o singură cerere și declarație pe propria răspundere sau separat, atunci când sunt îndeplinite condițiile de acordare.

Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire și suplimentul pentru energie este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutoare pentru încălzirea locuințelor și suplimente pentru energie, pentru cei cu venituri reduse.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ajutoare pentru încălzirea locuințelor și suplimente pentru energie, pentru cei cu venituri reduse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei