Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 239 (8156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contre

Reabilitarea DN 17, motiv de scandal între PSD și PNL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de modernizare a DN 17 au ajuns subiect de scandal între PSD și PNL Suceava. După ce președintele PNL și al Consiliului Județean Suceava a anunțat la sfârşitul săptămânii trecute finalizarea lucrărilor de modernizare la ultimul tronson de pe DN 17, în Poiana Stampei, în cursul zilei de luni social-democrații l-au acuzat pe acesta că nu are nici un merit în realizarea acestei investiții.

PSD Suceava a transmis un comunicat de presă în care acuză faptul că președintele CJ Suceava s-a transformat în purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) „și asta nu de ieri, de azi, ci de câțiva ani”. „Altfel nu ne putem explica de ce la orice investiție pe care această companie de stat (aflată în subordinea Ministerului Transportului) o finalizează în județul nostru, domnia sa este imediat acolo, însușindu-și la capitolul imagine proiectul respectiv, de parcă ar avea vreo atribuție în acest sens. Nu are! Atunci când vine vorba de infrastructura rutieră, președintele Consiliului Județean se ocupă de infrastructura rutieră județeană, adică de drumurile județene. Nu de drumurile naționale, nu de autostrăzi etc. Nici măcar drumurile comunale nu intră în atribuțiile domniei sale, ci doar cele județene. Acolo are atribuții, acolo are putere de decizie, de drumurile respective trebuie să se ocupe. Doar că atunci când nu te poți lăuda cu munca ta, este mai ușor să te lauzi cu munca altora”, se spune în comunicat.

 

PSD: „Dacă o persoană își renovează apartamentul, nu e meritul președintelui Consiliului Județean”

PSD Suceava arată că același lucru s-a întâmplat cu modernizarea ultimului tronson de drum de pe DN 17, de la Podu Coșnei și până la intrarea în comuna Poiana Stampei, pe care CNAIR l-a finalizat săptămâna trecută. Social-democrații au precizat că pentru aceste lucrări președintele CJ Suceava nu a avut nici o contribuție, ci doar a apărut la finalizarea investiției, a făcut fotografii și a dat declarații de presă. „Așa lumea are impresia că domnia sa chiar lucrează în folosul județului nostru, uitând să se mai uite la starea drumurilor județene, de care dl președinte chiar trebuie să se ocupe și care se află într-o stare dezolantă de ani de zile. Dacă sucevenii s-ar uita în direcția drumurilor județene ar remarca că acestea nici măcar nu sunt pregătite pentru sezonul de iarnă. De asemenea, ne <bucurăm> de reparații nefinalizate, de marcaje și semne de circulație lipsă, plus că nici măcar nu știm care e stadiul realizării drumurilor județene aprobate spre finanțare tot în guvernarea PSD, acum câțiva ani, prin programul PNDL 2”, a se mai spune în comunicatul PSD.

Social-democrații au mai transmis că dacă o persoană își renovează apartamentul, nu e meritul președintelui Consiliului Județean, ci al proprietarului locuinței respective. „Drept urmare, fiecare trebuie să-și vadă de fișa postului, să facă ce are de făcut și să folosească timpul avut la dispoziție mai puțin la poze și mai mult la muncă. Înțelegem că e ușor să-ți faci imagine pe munca altora, dar ar fi mult mai folositor pentru locuitorii județului Suceava dacă președintele CJ s-ar lăuda cu propriile realizări, nu cu ale altora. Numai că, așa cum ne-a învățat în ultimii ani, <realizările> respective rămân numai la stadiu declarativ, sau pe pliantele electorale, județul Suceava dezvoltându-se mai mult din mila Domnului, decât din fapta omului”, se mai spune în comunicatul biroului de presă al PSD Suceava.

 

PNL Suceava: După orice demers făcut pentru rezolvarea problemelor din județ, PSD-ul strigă în cor că Gheorghe Flutur își depășește atribuțiile

Liberalii consideră că social-democrații suceveni îl atacă în mod permanent pe președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, pentru că „se oftică” de realizările acestuia. Biroul de Presă al PNL Suceava a transmis ieri un comunicat prin care se răspunde acuzațiilor făcute de PSD cu privire la faptul că Gheorghe Flutur își asumă merite pe care nu le are, cum ar fi finalizarea modernizării DN 17. „Vedem că la fiecare câteva zile PSD din Suceava iese cu comunicate de presă prin care îi denigrează pe liberali. Noi, liberalii, de când s-a format această Coaliție, nu am reacționat, pentru că într-o guvernare bunele și relele se împart între aliați. Referitor la atacurile insistente la adresa președintelui Consiliului Județean Suceava, ele au o altă unitate de măsură. După orice demers făcut pentru rezolvarea problemelor din județ, PSD-ul strigă în cor că dumnealui își depășește atribuțiile. Este de neînțeles cum pot ei să considere faptul că a face demersuri pentru rezolvarea problemelor din județ este o depășire a atribuțiilor. Să înțelegem atunci că este doar invidia lor cu privire la implicarea și rezultatele obținute de un președinte liberal?”, se arată în comunicat. Liberalii îi întreabă pe social-democrați dacă nici demersurile făcute pentru deblocarea modernizării Vămii Siret, deschiderea Punctului de Frontieră Vicovu de Sus, modernizarea drumului spre Rădăuți, demersurile pentru subvenționarea laptelui sau sprijinirea fermierilor din zona de munte nu sunt probleme care trebuie rezolvate pentru județul Suceava. „Sau poate că prezența președintelui PNL Suceava, săptămână de săptămână, la ședința Coaliției este un motiv de oftică pentru pesediștii suceveni? Această variantă ar explica multe. S-ar putea explica de ce ani de zile Suceava nu primea aprobare pentru înființarea unui Spital de copii, de ce centura Sucevei s-a blocat ani de zile, de ce Autostrada A7 a fost proiectată inițial până la Pașcani. Să fie doar pentru că la Suceava era un președinte liberal, iar miniștrii erau de la PSD?

Domnilor de la PSD Suceava, chiar credeți că trebuie să stăm cu mâinile încrucișate, să asigurăm o majoritate pentru ca în rest să fim călcați în picioare? Dacă mizați pe eleganța și bunul-simț al nostru, întrebarea este... până când?”, se mai spune în comunicatul PNL Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reabilitarea DN 17, motiv de scandal între PSD și PNL Suceava.
 Vizualizări articol: 1153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Reabilitarea DN 17, motiv de scandal între PSD și PNL Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei