Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 239 (8156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Săptămâna spaţiului cosmic

Elevii Colegiului „Dragoș Vodă” au aflat despre meseriile spațiului cosmic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna mondială a spaţiului cosmic a fost marcată la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc prin intermediul unor activități educaționale care i-au adus pe elevi mai aproape de tot ce înseamnă știință, sistem solar, fenomenele uimitoare ale universului, meserii în spațiul cosmic.

Între 4 și 10 octombrie, elevii de liceu au participat la activități consacrate Săptămânii mondiale a spațiului cosmic, care în acest an a avut ca temă principală Sustenabilitatea în spațiu.

Cristina Stancu, comanager ESERO România (Biroul European pentru Educație Spațială), le-a vorbit elevilor din clasa a XI-a despre posibilitatea de a avea o carieră în domeniul spațial și care sunt meseriile pentru care se pot pregăti în acest domeniu, pentru explorarea spațiului cosmic, tot mai atractiv pentru noile generații. Cristina Stancu a avut o intervenție online.

De asemenea, elevilor de clasa a IX-a li s-au prezentat o serie de instrumente optice, de la luneta lui Galileo Galilei, până la telescopul spațialJames Webb, dezvoltat de NASA, destinat să succeadă telescopul Hubble.

De asemenea, în cursul de luni, 10 octombrie, profesorii implicați în proiect le-au vorbit liceenilor despre sistemul solar, iar de o prezentare legată tot de cariere în spațiul cosmic au avut parte și elevii de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

„Elevii au arătat interes, au fost clasele pline la aceste activități. Acest domeniu, astronomie, este atractiv în rândul tinerilor, mai ales dacă sunt și materialele atractive, care să-i stimuleze”, a menționat prof. Gabriel Anastasiu, coordonator al activităților de la Colegiul „Dragoș Vodă”.

Acesta a mai spus că evenimentele derulate în săptămâna care a trecut au ca scop educarea oamenilor privind spațiul cosmic și semnificația descoperirilor cosmice. Acestea oferă șansa de a aprecia fenomenele uimitoare ale universului, de a trezi interesul și curiozitatea elevilor și de a conștientiza importanța științelor în viața noastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Colegiului „Dragoș Vodă” au aflat despre meseriile spațiului cosmic.
 Vizualizări articol: 963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii Colegiului „Dragoș Vodă” au aflat despre meseriile spațiului cosmic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei