Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 232 (8149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cinci beneficii impresionante pentru sănătate ale cărnii de porc

Carnea de porc este denumirea cărnii obținute de la un porc domestic și este una dintre cele mai consumate cărnuri la nivel global.

Multe persoane consideră că este greu să mănânce această carne din cauza naturii presupus murdare a animalului și a excesului de grăsime.

În pofida acestui fapt, carnea de porc este una dintre cele mai hrănitoare, deoarece conține vitamine și minerale esențiale. Acest articol îți va explica valoarea nutritivă și beneficiile pentru sănătate ale cărnii de porc.

 

Valoarea nutrițională a cărnii de porc

Carnea de porc are un conținut ridicat de proeine și grăsimi. Carnea de porc este o sursă bună de proteine, Niacină, Fier, Zinc, Vitaminele B6 și B12. Vitaminele B6 și B12 sunt deosebit de abundente în carnea de porc. De asemenea, sunt surse excelente de vitamine și minerale precum fosfor, seleniu și tiamină. În plus, conține toți cei nouă aminoacizi esențiali.

 

Beneficiile pentru sănătate ale cărnii de porc

 

1. Stimulează funcția tiroidiană

Carnea de porc este bogată în seleniu, care este foarte important pentru îmbunătățirea funcției tiroidei. Circa 100 de grame de carne de porc conțin aproximativ 35 de micrograme de seleniu. Glanda tiroidă este o glandă hormonală importantă; Ea joacă un rol crucial în metabolismul, creșterea și dezvoltarea corpului uman. Consumul de alimente bogate în seleniu este o condiție prealabilă pentru a preveni bolile tiroidiene și pentru a păstra sănătatea generală.

 

2. Menține masa musculară

Pe măsură ce îmbătrânești, menținerea masei musculare devine mai dificilă. Fără o dietă adecvată, masa musculară degenerează în mod natural și poate duce la multe probleme de sănătate legate de vârstă. O dietă adecvată care poate menține masa musculară trebuie să fie bogată în proteine. Carnea de porc, inclusiv fleica,  este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate. Aceasta conține toți aminoacizii și, prin urmare, este o cărămidă perfectă pentru crearea de mușchi noi și menținerea masei musculare.

 

3. Îmbunătățește funcția și performanța musculară

Carnea de porc poate îmbunătăți funcția musculară și performanța la efort. Nu este doar bogată în proteine de înaltă calitate, ci conține și o varietate de nutrienți sănătoși care sunt benefici pentru mușchii tăi, cum ar fi taurina, creatina, glutationul și beta-alanina. Beta-alanina ajută organismul să formeze un compus numit carnosină, care este important pentru funcția musculară. Prin urmare, acest lucru face ca carnea de porc să fie unul dintre cele mai bune alimente pentru culturism.

 

4. Oferă organismului energie

Pentru a-ți crește energia, trebuie să obții suficient fier. Fierul ajută la transportul oxigenului acolo unde corpul tău are nevoie de el, prin agățarea de celulele roșii din sânge. Simptomele comune ale deficienței de fier sunt energia scăzută și oboseala. Cu toate acestea, carnea de porc este o sursă notabilă de fier. În afară de faptul că conține fier, carnea de porc este, de asemenea, o sursă bună de vitaminele B, cum ar fi tiamina și niacina. Tiamina (vitamina B1) și Niacina (vitamina B3) ajută celulele organismului să transforme carbohidrații în energie.

 

5. Îmbunătățește funcția cerebrală și imunitară

Carnea de porc este bogată în zinc, care este un mineral esențial pentru un creier și un sistem imunitar sănătos. Acesta este necesar pentru ca sistemul imunitar al organismului să funcționeze corect și joacă, de asemenea, un rol în diviziunea celulară, creșterea celulelor, vindecarea rănilor și descompunerea carbohidraților. De asemenea, zincul este esențial pentru dezvoltarea normală a sistemului nervos central și stimulează funcția creierului.

 

Efecte secundare potențiale ale cărnii de porc

Există, de asemenea, unele posibile riscuri pentru sănătate asociate cu consumul de carne de porc.

Poate conține paraziți: Carnea de porc insuficient gătită sau crudă este cel mai probabil să conțină paraziți. Taenia solium, sau tenia porcului, este un parazit intestinal care este de obicei prezent în carne de porc. Acesta poate provoca ocazional o boală numită cisticercoză, care duce la epilepsie. De asemenea, poate conține viermi rotunzi paraziți, cum ar fi Trichinella. Prin urmare, pentru a preveni contractarea unei infecții parazitare, gătește întotdeauna bine carnea de porc.

Are un conținut ridicat de sodiu și grăsimi saturate: Carnea de porc poate fi bogată în sodiu și grăsimi saturate, două dintre acestea trebuind să fie evitate sau limitate într-o dietă sănătoasă.

Boli de inimă și cancer: Deși nu există dovezi medicale concrete care să sugereze acest lucru, unele studii au legat consumul prea mare de carne de porc de un risc mai mare de boli de inimă și cancer.

Concluzie

Carnea de porc este una dintre cele mai consumate cărnuri din lume. Este foarte hrănitoare și are unele beneficii pentru sănătate. Beneficiile pentru sănătate ale cărnii de porc arată că aceasta ar trebui să fie consumată de toată lumea. Cu toate acestea, ar trebui să fie gătită corespunzător și consumată cu moderație. Carnea de porc prea gătită poate conține substanțe cancerigene, iar carnea de porc insuficient gătită (sau crudă) poate găzdui paraziți.

Un consum moderat de carne de porc preparată corespunzător poate fi o parte acceptabilă a unei diete sănătoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci beneficii impresionante pentru sănătate ale cărnii de porc.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cinci beneficii impresionante pentru sănătate ale cărnii de porc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei