Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 232 (8149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Partid istoric

Petrea Dulgheru încearcă să aducă în actualitate și la Suceava un partid cu rezonanțe istorice, PNȚ Maniu Mihalache

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doctorul veterinar Petrea Dulgheru a participat, sâmbătă, 1 octombrie, în Capitală, la Congresul de Fuziune al Partidului Național Țărănesc Maniu Mihalache (PNŢMM) cu Partidul Corecta Guvernare (PCG), sub numele primei formațiuni.

În cadrul evenimentului de la Muzeul Țăranului Român au avut loc și alegerile Biroului Național de Conducere.

Doctorul Petrea Dulgheru a fost ales vicepreședinte pentru regiunea Moldova – Bucovina și președinte al filialei Suceava.

Partidul poartă numele marilor lideri Iuliu Maniu și Ion Mihalache și vrea să aducă în atenția românilor adevăratul partid istoric PNȚ. 

”Am venit la București înarmat cu cei trei titani ai politicii românești, Iuliu Maniu, Ion Mihalache și Corneliu Coposu.

Am venit la București pentru a reclădi împreună valorile național țărăniste, pentru a reclădi ce au distrus Ciorbea și Pavelescu, am venit aici pentru a pregăti cei 70 de ani de omagiere ai morții lui Iuliu Maniu, pe 5 februarie anul viitor.

Pentru mine, Iuliu Maniu a fost omul perfect al politicii, omul care a respectat cu sfințenie valorile democrației și ale PNȚ, respectiv moralitate creștină, libertate, demnitate și dreptate. A fost un patriot de neegalat, care a preferat să moară pentru țară și să nu fugă afară”, a transmis Dulgheru în discursul său.  

 

 

 

Petrea Dulgheru s-a arătat încrezător că Iuliu Maniu va sprijini de „acolo de Sus” partidul care îi cinstește memoria și vrea să îi continue crezul.

 

Partidul PNȚCD care a fost pe prima scenă a politicii românești până prin anii 2000 a dispărut aproape complet din actualitate în ultimii 10-15 ani. Totuși, există la acest moment mai multe aripi care se revendică ca ”adevăratul PNȚ”.

Petrea Dulgheru spune că actuala formulă și echipă, principiile acesteia sunt singurele care au reușit să îl convingă să intre pe acest drum, deși înființarea unei organizații locale de partid și ridicarea acesteia nu este o misiune deloc ușoară.

Conducerea centrală a PNȚ Maniu-Mihalache este formată din Iulia Costin Gorea – președinte, Mircea Taloș – președinte executiv, Ioana Pană – secretar general.

De ani de zile, cei care sunt membri ai PNȚ Maniu-Mihalache se dedică cu sfințenie activităților comemorative pentru memoria celor morți în închisorile comuniste, mai ales a liderilor partidului istoric, Iuliu Maniu și Ion Mihalache. Primul a murit în închisoarea de la Sighet în 1953, al doilea, fix zece ani mai târziu, în închisoarea de la Râmnicu Sărat.  

Prin comasarea celor două partide se dorește revenirea în viața publică a partidul istoric care a rezistat dictaturii comuniste și reluarea firului întrerupt al pluralismului politic, prin crearea unei democrații vii, capabile să protejeze eficient libertatea și progresul societății.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petrea Dulgheru încearcă să aducă în actualitate și la Suceava un partid cu rezonanțe istorice, PNȚ Maniu Mihalache.
 Vizualizări articol: 1094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Petrea Dulgheru încearcă să aducă în actualitate și la Suceava un partid cu rezonanțe istorice, PNȚ Maniu Mihalache3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei