Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 164 (8081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ţepe

Trei botoșăneni care procurau bancnote suvenir de la Suceava, arestaţi pentru înșelăciuni multiple

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei tineri din Botoșani au fost puși sub acuzare și arestați într-un dosar de înșelăciune cu bancnote de euro.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie-iulie 2022, cei trei bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, din județul Botoșani, ar fi efectuat mai multe schimburi valutare, oferind bancnote de 100 și 50 de euro, care nu aveau elementele de siguranță specifice celor autentice, mai multor persoane din județul Botoșani, care, la rândul lor, ar fi încercat să le schimbe în case de schimb valutar. 

Escrocii schimbau practic euro de tipul bancnote suvenir, iar victimele își dădeau seama că erau înșelate abia când ajungeau la case de schimb valutar.

Nu este vorba de falsuri foarte autentice, ci chiar de bancnote suvenir. E drept, bancnote care imitau destul de bine una reală, însă pe care apărea inscripția ”Souvenir”.

Legătura cu Suceava este că bancnotele erau procurate din județul nostru. 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară.

Polițiștii au realizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui tânăr de 20 de ani, din municipiul Dorohoi, fiind descoperite asupra sa 25 de bancnote de 100 și 50 de euro, precum și 9 telefoane mobile.

În continuarea cercetărilor, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 2.800.000 de dolari și aproximativ 70.000 de euro, de la o societate comercială din județul Suceava, de la care s-ar fi aprovizionat persoanele bănuite de comiterea faptelor.

În total, în acest dosar au fost conduse la audieri nouă persoane, din care trei au fost reținute în arest. Cei trei tineri au fost ulterior arestați preventiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei botoșăneni care procurau bancnote suvenir de la Suceava, arestaţi pentru înșelăciuni multiple.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei botoșăneni care procurau bancnote suvenir de la Suceava, arestaţi pentru înșelăciuni multiple0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei