Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 164 (8081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Primarul Ion Lungu face apel la suceveni să participe la recensământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, face apel la suceveni să participe la recensământ și să primească vizita recenzorilor pentru ca la final să existe o imagine cât mai clară a numărului de locuitori din municipiul reședință de județ. În același timp, primarul a precizat că recensământul populației și locuințelor nu va avea „nici un fel de efecte juridice”, în sensul că alocarea fondurilor, stabilirea numărului de aleși locali, listele electorale nu se vor face în funcție de rezultatele recensământului, ci după baza de date de la Evidența populației. În această bază de date, municipiul Suceava are la acest moment 127.000 de locuitori. Lungu a mai spus că pentru a ajuta Direcția Județeană de Statistică la recenzare, a detașat 10 angajați ai primăriei, care după program să participe la recensământ.

Miercuri, Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor a decis prelungirea termenului de colectare de date pe bază de interviuri față în față cu încă 7 zile, respectiv până în data de 24 iulie a.c..

În municipiul Suceava, până în data de 11 iulie a.c., a fost recenzată 74,04% din populația rezidentă.

Potrivit autorităților, scopul fundamental al recensământului este de a produce statistici care să ofere „informații esențiale și de calitate pentru politicile publice, naționale și locale, în domeniul economic și social, inclusiv pentru dezvoltarea umană”. Este vorba despre politicile sociale - educația, sănătatea populației, îmbunătățirea condițiilor de locuit, creșterea gradului de ocupare și reducere a șomajului și, implicit, a sărăciei, politicile familiale, politicile privind migrația, politicile de dezvoltare a mediului rural, politicile economice - fondul de locuințe, accesul la rețeaua de apă, la energie electrică, îmbunătățirea rețelelor de transport intra- și inter-urban sau politicile privind sprijinul statului pentru minoritățile etnice și cultele religioase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Ion Lungu face apel la suceveni să participe la recensământ.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul Ion Lungu face apel la suceveni să participe la recensământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei