Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 157 (8074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

8 sfaturi pentru a-i ajuta pe copii să se încalțe corect

Pregătirea copiilor pentru a ieși afară este absolut obositoare, nu-i așa?! De aceea, ne petrecem atât de mult timp exersând abilitățile de auto-ajutorare și promovând independența.

Abilitatea de a se pregăti este una importantă - mai exact, mulți părinți ne întreabă cum să își învețe copiii să se încalțe singuri. Și de aceea, de asemenea, aceste sfaturi sunt o salvare absolută pentru a-i ajuta pe copii să îi încalțe corect și independent.

Aceasta poate fi o abilitate frustrantă de învățat pentru copii, deoarece sunt de fapt implicate câteva domenii de abilități diferite. Și știm că, atunci când copiii sunt frustrați cu abilitățile de îmbrăcare, ieșirea pe ușă pentru școală, muncă sau alte activități poate fi extrem de dificilă.

 

La ce vârstă ar trebui un copil să se încalțe singur?

Copiii ar trebui să înceapă să încerce să se încalțe cu pantofi simpli în jurul vârstei de 3 ani. Ei ar trebui să fie independenți cu această abilitate în jurul vârstei de 4 ani. Este important să rețineți că toți copiii se dezvoltă în propriul ritm și unii pot deveni independenți cu această abilitate mai devreme sau mai târziu decât majoritatea celorlalți copii. De asemenea, este important să rețineți că există multe tipuri diferite de pantofi și că tipul, stilul și potrivirea pantofilor pot avea un impact semnificativ asupra independenței copiilor cu această abilitate.

Copiii pot fi extrem de independenți, dar cum îi ajutăm să se încalțe corect cu acea pereche de adidași pentru copii? Poate fi atât de complicat...

Poate că aveți un copil care își pune singur pantofii 100% din timp, dar nu are nicio modalitate de a-și da seama care pantof este pentru care picior, cu excepția celor cu închidere laterală, cum ar fi papucii și sandalele. Dacă își pune o pereche de adidași pentru copii pe piciorul greșit și nu îl corectați, unii pantofi îl pot face să se împiedice mai mult și toată experiența pare inconfortabilă.

În primul rând, vrem să abordăm cât de importante sunt independența și autonomia la această vârstă. Este ușor pentru adulți să vadă pur și simplu că „pantoful este în piciorul greșit", spre deosebire de imensul proces de învățare care a dus la rezultat. Acesta este adesea motivul pentru care părinții intervin pentru a „corecta" greșeala și îi încalță perechea de adidași pentru copii în locul lor. De fapt, dezumflă sentimentul de realizare nou descoperit al copilului lor.

Îndepărtând capacitatea copilului de a „mă ajuta să o fac singur", părinții își infantilizează copiii și nu recunosc abilitățile lor în devenire de autoîngrijire și de rezolvare a problemelor. Deși acesta este un exemplu simplu, el stabilește un model, în care părinții își asumă responsabilități pentru copilul lor.

Am găsit câteva sfaturi care pot fi utile pentru a-i ajuta pe copii să se încalțe corect cu acei Skecherspentru copii. Ce sfat funcționează cel mai bine depinde de vârsta copilului (știe să citească, știe să deosebească stânga de dreapta) și, de asemenea, de tipurile de pantofi pe care îi are.

1. Folosiți un marker și desenați cu mâna o formă (ca un punct mare) sau imaginea unui animal pe talpa pantofilor copilului, desenați jumătate din formă sau jumătate din animal în fiecare pantof, astfel încât întreaga formă sau imagine să se unească atunci când pantofii sunt puși unul lângă altul.

2. Scrieți numele copilului pe bandă adezivă, tăiați banda în două și puneți fiecare bucată în talpa interioară a acelor adidași pentru copii, astfel încât acesta să-și poată citi numele atunci când cei doi pantofi sunt puși împreună.

3. Desenați o față zâmbitoare pe partea exterioară a pantofilor copilului, astfel încât fața să se întâlnească atunci când pantofii sunt pe picioarele drepte și picioarele sunt așezate unul lângă altul.

4. Desenează săgeți pe interiorul tălpii pantofului care să arate spre celălalt pantof, când pantofii sunt unul lângă celălalt în mod corect, săgețile vor fi îndreptate una spre cealaltă. Aceasta este o idee bună pentru pantofi precum flip flop (sau crocs), unde ar putea fi mai dificil ca un autocolant să se lipească.

5. Pentru copiii mai mari care știu să citească - scrieți un S și un D pe talpa pantofilor din stânga și din dreapta, copilul va ști apoi că pantoful S merge pe piciorul stâng.

6. Tăiați un abțibild mai mare în jumătate și puneți fiecare jumătate în interiorul tălpii pantofului copilului, astfel încât să se potrivească atunci când pantofii se unesc.

7. Încercați autocolantele pentru pantofi. Acestea sunt autocolante prefabricate pe care le putem pune în interiorul pantofului copilului și care se potrivesc atunci când pantofii sunt puși împreună. Copilul mic poate recunoaște pasărea care se unește!

8. Puneți pantofii împreună. Autocolantele pentru încălțăminte sunt fantastice, dar cum rămâne cu papucii (cu tălpi moi/foarte moi), ghetele sau cizmele de ploaie unde copilul nu poate vedea talpa interioară sau pentru încălțămintea cu tălpi de lână?

Puteți folosi cuierul de haine. Acest lucru nu este atât de util atunci când ieșiți în oraș sau la școală, dar acasă putem să reașezați pantofii după ce copilul îi dă jos și să îi prindeți în cuier, astfel încât pantoful stâng să fie în stânga și cel drept în dreapta. Astfel, copilului îi este mult mai ușor să îi pună pe picioarele corecte!

Este nevoie, de asemenea, de timp și consecvență. Un copil mic trebuie să învețe să pună autocolantele împreună sau să învețe să dezlipească pantofii și totuși să îi pună în picioarele potrivite. Ei vor face în continuare greșeli. Trebuie să ne amintim că copiii fac greșeli pentru ca ei să poată învăța singuri. Sperăm că atunci când poartă pantofii pe piciorușele greșite, se vor simți puțin diferiți și poate că, pe măsură ce copilul îmbătrânește, se va putea corecta singur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 8 sfaturi pentru a-i ajuta pe copii să se încalțe corect.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
8 sfaturi pentru a-i ajuta pe copii să se încalțe corect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei