Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 157 (8074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Municipiul Suceava

Liceele „Ștefan” și „Petru” și o școală de cartier conduc topul rezultatelor de la evaluarea națională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Alina Serhei și Emilia Alina Fodorea, au calculat mediile la evaluarea națională, sesiunea 2022, pentru școlile din municipiul Suceava.

Dacă realizăm un clasament al acestora în funcție de media aritmetică a tuturor notelor de la evaluarea naţională, colegiile naționale „Ștefan cel Mare” și „Petru Rareș” se mențin în fruntea ierarhiei.

„În urma calculelor celor două profesoare, reiese că în clasamentul școlilor din municipiul Suceava după notele obținute de către elevi la evaluarea națională, sesiunea 2022, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava se situează pe locul 3, cu media 8,22. Pe locul I se află Colegiul Național <Ștefan cel Mare> Suceava, cu media 9,43, iar pe locul 2, Colegiul Național <Petru Rareș> Suceava, cu media 8,80”, transmit reprezentanții Școlii Nr. 4.

De adăugat că cele la două licee menționate au absolvit doar câte o singură clasă de-a VIII-a, ai căror elevi sunt departajați la intrarea în ciclul gimnazial printr-o testare temeinică.

Revenind la clasament, primele cinci poziții mai sunt completate de Școala Gimnazială Nr. 3 (8,18) și Liceul Natanael (7,95).

Urmează școala cu cei mai mulți absolvenți de-a VIII-a (137) – ”Ion Creangă” Suceava, cu o medie de 7,86, iar pe locul 7 este Colegiul „Mihai Eminescu” cu o medie de 7,76.

Din top 10 mai fac parte Liceul Filadelfia și Școala Gimnazială ”Miron Costin”.

Reamintim că la nivel de județ, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 a fost de 84,4% (4.886 de candidați).

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea la liceu, fiind constituită de media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceele „Ștefan” și „Petru” și o școală de cartier conduc topul rezultatelor de la evaluarea națională.
 Vizualizări articol: 3748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Liceele „Ștefan” și „Petru” și o școală de cartier conduc topul rezultatelor de la evaluarea națională4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei