Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 155 (8072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț la 6 luni

30 de morți în accidente rutiere, în prima jumătate a acestui an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În primele șase luni ale acestui an pe șoselele din județul Suceava au avut loc 79 de accidente rutiere grave, soldate cu 30 de persoane decedate, arată datele oficiale ale Serviciului de Poliție Rutieră Suceava.

Dacă numărul de accidente grave este identic cu cel din aceeași perioadă a anului trecut, la decedați se înregistrează o scădere importantă, 30 de decedați în 2022, față de 40 în aceeași perioadă a anului trecut.  

În schimb, sunt 60 de răniți grav, cu 13 în plus față de primele șase luni din 2021. Cea mai importantă concluzie care se poate trage este că avem o mortalitate mai scăzută în accidente rutiere. Trebuie spus și că printre cei trecuți la răniți grav sunt și trei-patru victime care se află în stare foarte gravă la ATI.  

Este greu de spus dacă această scădere este una ”sănătoasă”, pe fondul unei siguranțe rutiere mai mari, ori dacă nu cumva este una întâmplătoare, care se poate răsturna până la finele anului. Dacă ne uităm pe buletinele de presă zilnice ale Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, cu șoferi băuți sau fără permise de conducere la ordinea zilei, pare destul de greu să vorbim de o scădere a gradului de inconștiență.

De apreciat ar fi totuși că polițiștii s-au implicat serios în prinderea șoferilor pericol public, fiind emise și un număr record de ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

De precizat și că raportarea din acest an se face la un 2021 care a fost un vârf al numărului persoanelor decedate în accidente în ultimii ani. 

În anul 2021, pe șoselele din județ au murit în accidente 90 de oameni, cu 11 decese în plus față de câte au fost în anul 2020. 

O analiză pe ultimii ani arată că anul 2021 a fost cu cei mai mulți decedați în accidente. Au fost 84 de morți în anul 2018, 83 în anul 2019 și 79 în 2020. Așadar, fără îndoială, 90 este o cifră neagră în dreptul victimelor accidentelor rutiere.

În multeaccidente cad victime încă pietoni, cei mai mulți din cauza circulației imprudente și a traversărilor neregulamentare.  

Au fost și destul de multe accidente rutiere la trecerile de pietoni, produse așadar din vina șoferilor. Avem încă foarte puține treceri de pietoni semaforizate (pași se fac în acest sens, însă foarte lenți), în timp ce propunerile poliției rutiere privind supraînălțarea trecerilor au fost ignorate sau amânate până acum de autoritățile locale. Supraînălțarea trecerilor ar reduce semnificativ riscul de accidente deoarece șoferii reduc instinctiv viteza din timp. Modelul a fost deja implementat cu succes în orașe mari din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30 de morți în accidente rutiere, în prima jumătate a acestui an.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
30 de morți în accidente rutiere, în prima jumătate a acestui an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei