Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 150 (8067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Performanță

Două colegii sucevene, în primele 30 de licee din țară unde toți candidații înscriși au promovat Bacalaureatul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două colegii sucevene se află în primele 30 de licee din țară unde toți candidații înscriși au promovat Bacalaureatul, sesiunea iunie-iulie 2022, conform bacplus.ro. Este vorba de Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, care ocupă locul 6,  având 177 de candidați și medie de reușită 9,18, și Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, situat pe locul 15, cu 222 de candidați și medie de reușită 8,88. Pe primele cinci locuri în top 30 licee din țară cu promovabilitate 100% se află unități școlare din Iași, Cluj (un colegiu), Vâlcea, Cluj (un liceu teoretic), Bacău.

În stabilirea acestui top 30 s-au luat în considerare doar unitățile de învățământ care au avut peste 30 de candidați. În acest clasament se regăsesc 6 școli din Cluj, câte 4 din Iași și Bihor, câte două din Bacău, Gorj, Prahova și Suceava. Conform Edupedu.ro, în Capitală doar un singur liceu cu peste 30 de candidați a avut promovabilitatea 100%. Județele care au avut o singură unitate de învățământ unde toți candidații înscriși la examenul de Bacalaureat au promovat sunt următoarele: Alba, Arad, Constanța, Dolj, Neamț, Timiș, Tulcea și Vâlcea. Liceele care au avut promovabilitatea 100% și peste 30 de candidați au înregistrat o medie a notelor între 9,36 și 8.

Directorul Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, prof. Adrian Puiu, a declarat: „Faptul că suntem pe locul 15 la nivel național în ordinea mediei tuturor mediilor este extraordinar. Să punctăm că este cel mai mare număr de candidați raportat la liceele clasate cu medii mai mari, fiind însă liceul cu cei mai mulți absolvenți/candidați (222) în comparație cu toate celelalte 14 licee care au medii mai mari (au avut sub 200 de absolvenți/ candidați).Este rezultatul unui colectiv de cadre didactice de excepție, ale căror pregătire profesională, abnegație și seriozitate sunt atribute definitorii, și al unor elevi deosebit de valoroși, a căror dorință de a se forma și dezvolta și a căror pregătire din ciclurile primar și gimnazial reprezintă rodul eforturilor colegelor educatoare și învățătoare și colegilor profesori de la grădinițele și școlile gimnaziale din municipiu și localitățile limitrofe, dar și al unor părinți interesați și implicați”. Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” a avut și doi elevi de 10 la Bacalaureat: Lavinia Cîrdei și Cosmin Țugui. Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava are un elev de 10 la Bacalaureat: Alina Vișan. Aceste rezultate sunt înainte de contestații, astfel că se așteaptă și alți performeri cu 10 pe linie la Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două colegii sucevene, în primele 30 de licee din țară unde toți candidații înscriși au promovat Bacalaureatul.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Două colegii sucevene, în primele 30 de licee din țară unde toți candidații înscriși au promovat Bacalaureatul4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei