Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 150 (8067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

Nostalgici sau ignoranți sau…?

Cineva a observat că cei care s-au opus vaccinării sunt și pro-Rusia în procent ridicat! Am constatat și eu și m-am întrebat unde este legătura, „ce-i mână în luptă”? Nu am răspuns, dar pot specula, pentru că sunt român și asta este una dintre plăcerile și „talentele” naționale!

Nostalgicii regretă vremurile când erau „egali”. Și unii mai egali ca alții! Churchill spunea: „Capitalismul împarte oamenii în săraci și bogați, comunismul îi face egali în sărăcie”! Comunismul, în conștiința românilor, este legat – în mod absolut corect – de URSS și tancurile sale. Cei care au făcut „pactul cu diavolul” au dus-o bine, de la mari personalități (Sadoveanu, Arghezi, Parhon) până la amărâții fără perspective sau calificare. Suspectez că o parte din pro-ruși sunt cei care au beneficiat de „binefacerile socialismului” sau urmașii lor. Sunt de blamat măcar pentru intenția de a trece sub tăcere dictatura, Sighetul, Canalul, Piteștiul etc.!

Ignoranții sunt cei cu educație fragilă (analfabeți funcționali) care sunt fascinați de mesajele pro-ruse emise de o propagandă fără scrupule! Nu știu de sărăcia din Rusia (excepție Moscova și Sankt Petersburg), de faptul că PIB-ul/locuitor este mai mic decât în România, că țara a fost „achiziționată” de o gașcă de oligarhi superbogați (miliarde de euro în câțiva ani) și că oamenii puterii („siloviki”) cu Putin în frunte controlează politica, economia, administrația, armata (parțial) și serviciile! Dictatura regimului Stalin în secolul XXI! O ședere de un an în Rusia i-ar lămuri pe toți pro-Putin!

Acel „sau…” din titlu mi-a fost sugerat de informațiile, perfect reale, despre cheltuielile de miliarde de euro făcute de FSB, GRU, agenții acoperite etc. pentru subminarea UE, NATO, dar și a stabilității sociale („veste galbene”) din statele democratice! Această politică a fost în permanență apanajul Rusiei țariste, al URSS și al actualei conduceri ruse! Campania lui Putin, excelent plătită (nu în ruble), se folosește de propagandă de toate tipurile, de formațiuni politice (dna Le Pen a recunoscut o dezvăluire de presă că a primit 8 mil. euro de la Putin!), dar și de agenți de influență „locali” care transmit mesajele Moscovei!

Când Gorbaciov a oprit finanțarea partidelor comuniste (foarte puternice) din Franța, Spania, Italia, Portugalia etc., acestea au dispărut! Urmașul lui Putin va face la fel? Ar fi bine pentru toți și în primul rând pentru ruși, care ar putea trăi ca elvețienii la ce resurse are țara!

Totuși rămân la întrebarea din titlu pentru că nu pot decât specula!

Legat de alt aspect, după euforia, justificată, a selectării municipiului Suceava pentru proiectul pilot UE privind ‟oraș verde” urmează o perioadă foarte dură de întocmire proiecte, promovarea lor etc.. Pentru asta sunt clar necesare consultanță, specialiști, antrenarea instituțiilor etc.. Contractul este direct cu UE (nu prin Ministerul Fondurilor Europene) și finanțarea prin bănci europene (BERD sau BE)! Urgența majoră este formarea unei echipe calificate!

P.S. La blocul turn-lamă din Areni suntem avertizați că tencuiala cade și suntem îndrumați spre zona sigură! Asta este de mult timp! Nu este nimeni să spună că trebuie reparații? Am rezolvat-o doar avertizând?

Dan Strutinschi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nostalgici sau ignoranți sau…?.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nostalgici sau ignoranți sau…?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei