Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 150 (8067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Președintele CJ Suceava reia promovarea în Germania a oportunităților de investiții din județ

Miercuri, 29 Iunie 2022 (19:42:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O delegație a Consiliului Județean Suceava va participa, la începutul lunii octombrie a.c., la ediția de anul acesta a Târgului Expo Real din Munchen, în Germania, cel mai mare eveniment de gen dedicat investițiilor și proiectelor imobiliare. Consiliul Județean Suceava a aprobat, miercuri, participarea județului la acest târg după o pauză de doi ani cauzată de pandemia de coronavirus.

Șeful administraţiei județene, Gheorghe Flutur, a precizat că participarea la un astfel de eveniment este extrem de importantă având în vedere că după prezența la edițiile din anii trecuți ale târgului au fost deja investitori germani care au dorit să-și deschidă afaceri în Parcul Industrial Bucovina. În cadrul discuțiilor pe tema proiectului de hotărâre, liderul consilierilor județeni ai PSD Suceava, Gheorghe Iacob, a precizat că trebuie urmărită mai atent eficiența participării județului la astfel de târguri.

„Participăm la al patrulea sau al cincilea târg de la Munchen. Poate găsim soluții pentru a crește eficiența acestor participări. Pentru că dacă stăm și analizăm ce s-a realizat prin participările de până acum nu am putea să ne lăudăm cu multe lucruri”, a spus Iacob.

La rândul său, Gheorghe Flutur a ținut să precizeze că participarea la târgul de la Munchen a fost întreruptă de pandemia de Covid, acum a început războiul din Ucraina, însă înainte de toate acestea au fost investitori care au vrut să vină la Suceava în urma prezenței la Munchen. „Să știți că și colegii de la Cluj au participat cu mult înaintea noastră, iar în primii patru-cinci ani de zile nu au avut nici ei mare lucru, după care au început să vină investitorii. Noi trebuie să gândim în perspectivă, mai ales că au fost primii doi investitori germani cu care venisem în parcul industrial pentru relocarea afacerilor înainte de pandemie. Punctul meu de vedere este că nu trebuie să abandonăm pentru că prezența activă, interacțiunile, participarea la fel de fel de discuții trebuie să existe”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că există niște dezavantaje în actualul context pentru această zonă, însă nu a văzut că investitorii s-ar fi îndreptat către Neamț sau Botoșani și nu au venit la Suceava. „Este și lipsa autostrăzilor, dar faptul că tot am deschis curse aeriene, că deja se profilează autostrada Nord-Sud A7, că discutăm de modernizarea celorlalte căi de acces cum este Drumul Nordului, dar și altele, sunt lucruri care dau un plus participării noastre la acest târg. Sigur că ne-am dori mai mult, dar nu suntem în cea mai fericită situație noi, zona aceasta. Dar poate că relocările de afaceri pot veni și dinspre răsărit, dinspre Ucraina, în perioada următoare”, a spus Gheorghe Flutur, care a adăugat că târgul Exporeal este unul dintre cele mai mari târguri din lume în domeniul investițiilor, iar în perioada următoare în România vor fi implementate foarte multe proiecte pe fonduri europene și guvernamentale, iar această zonă poate fi atractivă pentru investitori pe proiecte privind independența energetică, reconversia zonelor miniere sau în alte domenii.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele CJ Suceava reia promovarea în Germania a oportunităților de investiții din județ.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Președintele CJ Suceava reia promovarea în Germania a oportunităților de investiții din județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei