Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 150 (8067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Programul ”Masă la școală”, un mod de a atrage copiii la cursuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan și-a exprimat convingerea că prin programul ”Masă la școală” se va realiza un obiectiv național esențial, ca toți copiii să meargă la școală. Parlamentarul sucevean a făcut o scurtă trecere în revistă a problemelor din sistemul educațional. Ioan Balan spune că chiar dacă România a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare economică semnificativă, mult prea mulți copii sunt încă lipsiți de dreptul constituțional la educație, nu pentru că nu vor să meargă la școală, ci pentru că nu pot.

”Cel mai important factor care îi ține departe de școală este reprezentat de starea materială a familiilor din care provin, de distanța prea mare față de unitățile de învățământ, de lipsa unor politici publice care să-i ajute să meargă zilnic la școală. În anul 2013, împreună cu mai mulți colegi deputați, am inițiat o propunere legislativă prin care propuneam finanțarea programului <Masă la școală> pentru elevii din învăţământul obligatoriu de stat şi privat, primar şi gimnazial. Chiar dacă era evidentă necesitatea acestui program, propunerea legislativă a fost tergiversată, amânată sau considerată mult prea puțin importantă de unii decidenți”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean mai spune că, la presiunea PNL, programul a fost demarat sub forma unui program pilot pentru 50 de școli și, în anul 2020, a fost extins de Guvernul PNL până la 150 de școli. Așa se face că la finalul anului școlar care abia s-a încheiat au beneficiat de program 68.000 de elevi și preșcolari.

”Programul a fost un succes, demonstrând că este un instrument util pentru reducerea abandonului școlar, pentru eliminarea excluziunii sociale și pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Am aflat cu deosebită satisfacție că, începând cu anul școlar următor, Guvernul condus de Nicolae Ciucă va dubla numărul de unități de învățământ în care se va acorda masă la școală, la un număr de 300 de școli și grădinițe, bugetul alocat fiind de aproape 355 de milioane de lei. Îmi exprim speranța că, la nivelul județului Suceava, atât autoritățile administrației publice locale, cât și conducerile unităților de învățământ vor depune toate diligențele pentru ca tot mai multe unități de învățământ să participe în acest program. Pentru copiii suceveni, în special pentru cei din mediul rural, acest program va fi de un real folos”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul ”Masă la școală”, un mod de a atrage copiii la cursuri.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul ”Masă la școală”, un mod de a atrage copiii la cursuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei