Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 150 (8067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Fără set pierdut!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

V-ați mai fi așteptat să clacheze jucători într-un turneu de tenis din cauza covidului? S-a întâmplat la Wimbledon, ba chiar cu doi favoriți, finaliști în edițiile anterioare. Cum obligativitatea izolării în cazul testării pozitive a fost anulată, mă gândesc că Berrettini și Cilic ar fi putut juca, din moment ce alți cetățeni pozitivi umblă oriunde fără restricții, numai că boala chiar i-a afectat, diminuându-le resursele fizice. Foarte dezamăgitor, mai ales pentru Berrettini, care tocmai declarase că e vremea să-l învingă pe Djokovic, deci era hotărât să facă turneul vieții. În condițiile acestea, care se adaugă la absențele lui Medvedev și Zverev, decizia lui Nadal de a juca Wimbledonul arată că merită riscul. Absența primilor doi în clasamentul ATP îi garanta lui Nadal că nu se va întâlni cu Djokovic înainte de finală, apoi au dispărut din peisaj și Berrettini și Cilic, ambii de pe partea de tablou a spaniolului! Cu croatul s-ar fi putut intersecta în optimi, iar cu italianul în semifinală. Parcă o mână nevăzută îi defrișează terenul, deja încep să se aprindă niște beculețe: nu cumva e rost de... 23?!

În turneul feminin, puteam fi cu toate româncele în turul 2, dacă Gabi Ruse, această fată care e numai inimă, dar și cumva inocentă, fără acel ”killer instinct”, ar fi reușit surpriza cu Gauff, finalista de la Roland Garros. Totuși, a dus-o pe aceasta în prelungirile decisivului, ceea ce nu e deloc puțin lucru. N-o să insist acum cu Simona sau Sorana, fiindcă pe ele ne așteptăm să le vedem în săptămâna a doua. Așadar, un mare bravo Irinei Begu, care are și ea armele potrivite pentru iarbă, chiar poate sparge propriile bariere. Același mare bravo Mihaelei Buzărnescu, care avea mare nevoie de a-și reconfirma jocul și forma, dar și Anei Bogdan și Irinei Bara, care au învins adversare considerate favorite. Mai ales Irina Bara a avut parte de un moment care putea s-o destabilizeze, o greșeală de interpretare a arbitrului care i-a oferit minge de break adversarei pe final de set 2. Când se strigă aut la o minge flotantă, este cât se poate de plauzibil ca jucătoarea să proceseze decizia și să oprească brațul, exact cazul jucătoarei noastre. Controversa cu arbitrul ne-a arătat o Irina Bara foarte calmă, cu exprimare și argumente corecte, doar că ăla nu putea să se facă de râs și să întoarcă decizia. Remarcabil a fost că Irina s-a întors la joc, a făcut trei puncte la rând și a câștigat meciul. Dar realmente excepțional este că toate cele șase fete calificate n-au pierdut set!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără set pierdut!.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Fără set pierdut!5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei