Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 102 (8019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Împreună pentru tine”

Întâlniri online gratuite cu medici pentru pacienții din zona Moldovei care suferă de cancer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pacienții diagnosticați cu cancer au nevoie de sprijin ca să își înțeleagă mai bine boala și stările emoționale prin care pot trece.

De aceea, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România și Institutul Regional de Oncologie Iași au organizat un grup de suport multidisciplinar gratuit dedicat pacienților care suferă de cancer mamar, cancer pulmonar și alte tipuri de cancere.

 

Întâlniri săptămânale, pe Zoom

Proiectul se numește „Împreună pentru tine”, este realizat cu sprijinul Roche România, iar întâlnirile sunt ținute de specialiști psihoterapeuți, nutriționiști, kinetoterapeuți, oncologi, pneumologi, radioterapeuți, chirurgi, care îi vor ajuta pe pacienți să gestioneze mai bine impactul bolii pe care o au.

Întâlnirile grupului încep în prima săptămână din mai și se desfășoară online săptămânal, pe Zoom.

Scopul principal al grupului de suport „Împreună pentru tine” este să îi ajute pe pacienții cu cancer să gestioneze mai bine impactul bolii și să știe la ce să se aștepte. Astfel, ei află cum să vorbească deschis despre emoțiile lor, ce rol are alimentația, cât de importantă este mișcarea, ce presupune și cum funcționează tratamentul pe care îl primesc. O înțelegere mai bună a bolii și întâlnirea cu alte persoane aflate în aceeași situație îi poate ajuta să își îmbunătățească starea psihică și să nu se izoleze. De asemenea, aceste întâlniri se adresează și aparținătorilor.

 

Înscrierea în grupul de suport 

Întâlnirile grupului încep în prima săptămână din mai și se desfășoară online săptămânal, pe Zoom. Înscrierile se fac telefonic, prin call center, la numărul 021.253.05.91/tasta 3.

„Diagnosticul de cancer vine cu un tăvălug de emoții și cu o mulțime de întrebări. Prin acest grup de sprijin, vrem să creăm un cadru în care pacienții să se simtă în siguranță și să aibă acces la toate informațiile de care au nevoie, dar nu reușesc să le discute în timpul consultațiilor. În cadrul întâlnirilor, ei pot primi instrumentele potrivite ca să treacă mai ușor prin povara bolii”, spune Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România.

„Cancerul este o boală care are nevoie de o echipă multidisciplinară, complexă care să vină în sprijinul pacienților și să îi ajute să înțeleagă tot procesul prin care trec de la diagnostic la tratament. De aceea, ne bucurăm că reușim să facem aceste întâlniri pentru bolnavii din zona Moldovei. Cu siguranță le vor fi de folos informațiile pe care le vor primi de la specialiștii noștri. Îi așteptăm să se înscrie în număr cât mai mare și mai vreau să le spunem un lucru: să nu uite că nu sunt singuri”, precizează Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie Iași.

 

Cancerul pulmonar și cancerul de sân, cele mai frecvente

Cancerul de sân este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală.

În România, aproape 4.000 de femei au pierdut lupta cu cancerul de sân în 2020, ceea ce înseamnă 11 femei pe zi.

În ceea ce privește cancerul pulmonar, este cel mai frecvent tip de cancer din România, cu aproximativ 12.000 de cazuri noi pe an, dar și cu cea mai mare mortalitate, 10.779 decese.

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a fost înființată în anul 2005 din necesitatea ca toți cei care luptă împotriva cancerului să devină o forță cu o voce puternică. FABC este interfața între organizațiile membre și instituțiile statului, instituțiile europene implicate în sănătate, precum și organizațiile europene și internaționale similare. FABC numără peste 75.000 de membri în întreaga țară, pacienți, supraviețuitori și voluntari. FABC este o federație formată din 26 asociații care activează pe plan local, la nivelul județelor. Misiunea FABC este de a face lobby și advocacy activ pentru promovarea, respectarea și garantarea drepturilor pacienților cu cancer, implementarea măsurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii.

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlniri online gratuite cu medici pentru pacienții din zona Moldovei care suferă de cancer.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întâlniri online gratuite cu medici pentru pacienții din zona Moldovei care suferă de cancer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei