Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 102 (8019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Ioan Balan consideră că mai multe prevederi de modificare a Legii camerelor de comerț au „un vădit caracter de neconstituționalitate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan le-a solicitat miniștrilor Justiției, Finanțelor și Economiei un punct de vedere oficial cu privire la inițiativa legislativă prin care firmele din țară ar urma să achite o taxă către camerele de comerț și industrie pentru înscrierea obligatorie în „Catalogul firmelor”. Ioan Balan le-a transmis o întrebare celor trei miniștri în care amintește că în data de 20 aprilie 2022 a fost înregistrată la Senatul României o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 335/2007 a camerelor de comerț din România. Balan a arătat că mai multe modificări și completări cuprinse în această inițiativă au un vădit caracter de neconstituționalitate, încălcându-se dreptul constituțional la liberă asociere (art.40), libertatea și dreptul de a exercita o activitate economică (art.45). „Mai mult decât atât, inițiativa propune și înrolarea obligatorie a firmelor în <Catalogul firmelor>, impunerea unor taxe obligatorii, ceea ce este de natură să creeze atât confuzie, cât și deficiențe de funcționare în activitatea Oficiului Național al Registrului Comerțului.

La scurt timp după înregistrarea acestei inițiative, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii a luat poziție publică față de modificările legislative propuse, poziție exprimată într-un comunicat de presă care reflectă și alte efectele negative identificate de această structură asociativă a IMM-urilor din România”, a arătat deputatul PNL de Suceava.

În aceste condiții el le-a solicitat celor trei miniștri să precizeze care este poziția ministerelor pe care le conduc față de inițiativa legislativă pentru modificarea Legii nr. 335/2007 a camerelor de comerț din România, dar şi ce punct de vedere vor formula în fundamentarea punctului de vedere al Guvernului, solicitat de Senatul României în data de 26 aprilie 2022.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan consideră că mai multe prevederi de modificare a Legii camerelor de comerț au „un vădit caracter de neconstituționalitate”.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan consideră că mai multe prevederi de modificare a Legii camerelor de comerț au „un vădit caracter de neconstituționalitate”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei