Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 98 (8015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Educație și formare

Lucrările Conferinței Naționale a Comunității ,,Educație pentru Științe” s-au deschis ieri la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri după-amiază, începând cu ora 16.00, în sala Auditorium „Joseph Schmidt” din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava a avut loc deschiderea oficială a celei de a IV-a ediții a lucrărilor Conferinței Naționale a Comunității Educație pentru Știință (CNCES). La evenimentul educațional organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea București,  Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, în colaborare cu Institutul Național pentru Fizica Pământului și Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, participă în acest an circa 200 de profesori și cercetători din România, Republica Moldova și Ucraina.

Cuvântul de deschidere l-a avut rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, care a salutat deschiderea lucrărilor conferinței, vorbind despre tema situațiilor de criză a evenimentului, între care și pandemia de Covid-19: ”Unele studii legate despre efectul pandemiei asupra Educației STEM, o temă a conferinței noastre din aceste zile, au reliefat o dezvoltare a componentei cognitive, lucru oarecum normal și logic datorită accentului pus pe digitalizare, în detrimentul celei afective. Dacă progresul educației STEM ne îndreaptă cu pași repezi spre cea de a patra Revoluție Industrială, rămâne să ne îndreptăm cu toții și poate să găsim câteva răspunsuri despre care va fi structura umană a celor care vor conduce lumea în această direcție. Cât de mult va fi afectat pandemia structura afectivă și emoțională, sau nevoia și capacitatea de comunicare și interacțiune a studenților noștri. Cu siguranță unele răspunsuri le veți da dumneavoastră în dezbaterile din aceste zile.”

A urmat și salutul rectorului Marian Preda de la Universitatea București, care a spus: ”Vă salut pe toți și îi salut cu drag pe participanții din Republica Moldova și din Ucraina, pentru noi prezența lor fiind extrem de importantă, mai ales în aceste vremuri.”

Mesaje de salut au venit și din partea organizatorilor, precum cercetătorul Mihai Radu de la Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Constantin Ionescu, directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului, precum și prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, prorectorul USV, alături de prefectul Județului Suceava, Alexandru Moldovan. Programul serii a fost presărat cu momente artistice pentru audiența venită de pretutindeni.

Astăzi vor demara ateliere de lucru, mese rotunde, sesiuni de prezentări şi dezbateri, vizite de lucru în laboratoare de cercetare şi expoziţii interactive, care sunt dedicate comunicării de bune practici în predarea și promovarea științelor  și a carierelor în știință, în educația formală, precum și în cea non-formală. Detalii privind programul manifestării pot fi consultate pe pagina web https://cnces.educatiepentrustiinta.ro/ro, precum şi pe pagina de facebook asociată,https://fb.me/e/1GSGSjhax, unde vor avea loc şi transmisiuni live de la lucrările conferinţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările Conferinței Naționale a Comunității ,,Educație pentru Științe” s-au deschis ieri la USV.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările Conferinței Naționale a Comunității ,,Educație pentru Științe” s-au deschis ieri la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei