Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 98 (8015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum să alegeți și să instalați aplice de perete

Aplicele de perete servesc o varietate de scopuri. De la adăugarea unui strat de lumină ambientală măgulitoare, compensarea acolo unde iluminatul de deasupra capului nu ajunge sau nu este o opțiune, sau chiar pentru a stabili un anumit efect decorativ sau de design, aplicele sunt o completare elegantă și flexibilă pentru majoritatea spațiilor.

Așadar, am alcătuit un ghid pentru câteva locuri anume din casă care pot beneficia de una sau trei aplice de perete, precum și sfaturi pentru instalarea lor în fiecare spațiu.

De multe ori, candelabrul sau iluminatul de deasupra capului într-o scară nu este distribuit uniform, ceea ce ar putea fi un pericol pentru siguranță. O aplică de perete oferă o soluție pentru scările și holurile care au nevoie de o iluminare mai uniformă.

Cea mai bună practică: Instalați la 160-180 de centimetri de la podea, în funcție de înălțimea tavanului. Folosiți regula generală de 1,80 m atunci când amplasați o aplică de perete pe holuri: păstrarea a 1,80 m între fiecare aplică de perete pe un hol lung sau pe o scară lungă va asigura că lumina umple întreaga întindere fără spații incomode.

Luminați-vă în cel mai măgulitor mod instalând corpuri de iluminat de perete pentru baie de o parte și de alta a oglinzii de toaletă - sau o bară de lumină LED pentru baie direct deasupra oglinzii. Acest lucru va împiedica umbrele urâte și dure cauzate de iluminatul de deasupra capului să vă perturbe rutina de dimineață și vă va face să vă simțiți cel mai bine atunci când ieșiți în lume.

Dacă aveți de gând să instalați o aplică de perete în baie, amplasați câte o lampă de fiecare parte a vanității. Într-o baie cu două lavoare, folosiți trei aplice de perete, plasând câte una pe fiecare dintre marginile exterioare și una în mijlocul lavoarelor. Aplicele de baie ar trebui să fie poziționate la 1,5 - 2,5 metri de la podea, deși acest lucru poate fi ajustat în funcție de înălțimea dvs. pentru a fi aproximativ la nivelul ochilor.

Aplicele de perete sunt instalate în mod obișnuit lângă pat, deoarece sunt o excelentă lampă de lectură și oferă o soluție excelentă pentru noapte, atunci când iluminatul de deasupra capului este prea intens, dar nu sunteți încă pregătit să stingeți luminile.

Atunci când agățați o aplică de perete lângă pat, un loc bun pentru a începe este la 70-80 de centimetri deasupra părții superioare a saltelei (sau la puțin 15-30 centimetri deasupra umărului dvs. așezat pe capul patului) și nu mai mult de jumătate de metru de la marginile patului. Acest lucru va varia puțin în funcție de designul aplicei. Adăugarea unui variator este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru instalarea lângă pat, astfel încât utilizatorul să poată diminua luminozitatea pe măsură ce se face mai târziu în noapte.

Aplicele de perete oferă o sursă secundară excelentă de lumină în camerele mari. Cele mai multe camere de zi au o sursă de lumină principală, deasupra capului, cum ar fi un candelabru, dar aplicele de perete pot fi folosite pentru a ilumina zonele mai întunecate sau colțurile îndepărtate ale camerei și pentru a adăuga un strat măgulitor de lumină mai indirectă.

În plus, aplicele de perete sunt folosite în spațiile mari pentru a evidenția un element din cameră, cum ar fi șemineul. De multe ori, aplicele de perete vor fi plasate de o parte și de alta a șemineului pentru a-l prezenta ca un accent în cameră.

Cele mai multe intrări sunt prevăzute cu o sursă principală de lumină, cum ar fi candelabre, lustre pentru foaier sau chiar o fereastră mare la ușa de la intrare care lasă să pătrundă lumina naturală. Cu toate acestea, adăugarea unei aplice de perete în acest spațiu poate face ca acesta să fie un pic mai confortabil și mai primitor. Aplicele de perete pot fi adăugate în interiorul intrărilor sau în exterior, pe veranda din față, lângă ușa de la intrare. Instalarea unei aplice de perete exterior nu numai că sporește atractivitatea, dar optimizează siguranța pentru oaspeții dumneavoastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să alegeți și să instalați aplice de perete.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum să alegeți și să instalați aplice de perete0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei