Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 98 (8015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nepotul fostului președinte al Uzbekistanului a solicitat azil politic în România

Vineri, 29 Aprilie 2022 (16:02:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Akbar Abdullaev, nepotul fostului președinte al Uzbekistanului, a solicitat azil politic în România și a primit card de identitate provizoriu, o etapă premergătoare obținerii cetățeniei. Acesta a intrat acum câteva săptămâni în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret. Abdullaev venea din Ucraina, acolo unde a ajuns în septembrie 2016. El fugise din Uzbekistan la scurt timp după moartea lui Islam Karimov, fostul președinte uzbec și unchiul lui Abdullaev. Bărbatul în vârstă de 39 de ani are acum domiciliul în municipiul Rădăuți și trebuie să se supună unor reguli impuse de autorități, respectiv Inspectoratul General pentru Imigrări. Contactat telefonic, Traian Andronachi, avocatul care îl reprezintă pe uzbec, a refuzat să facă orice fel de comentariu legat de clientul său.

Akbar Abdullaev este cercetat în țara natală pentru fraude din fonduri publice în valoare de 262,5 miliarde de somi uzbece (91 de milioane de dolari), disimulare de valută străină în valoare de 195,3 milioane de dolari și 271.602 euro și de spălare de bani în valoare de 77,4 milioane de franci elvețieni. Se pare că Abdullaev, mama și partenerii lui controlau producția industrială în Uzbekistan și au fost implicați în schemele corupte ale elitei uzbece în Europa. Apărătorii săi au susținut însă că acuzațiile sunt fabricate pentru a lovi de fapt în familia unchiului său, fostul președinte uzbec Islam Karimov. Abdullaev avea la activ mai multe condamnări în momentul în care a plecat din țară și a ajuns în Ucraina. În 2014 a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru delapidare, corupție și achiziție ilegală de fonduri publice. Cu toate acestea, după ce a obținut trei reduceri ale pedepsei, a fost eliberat la sfârșitul lunii august 2016, cu doar câteva zile înainte de moartea unchiului său.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nepotul fostului președinte al Uzbekistanului a solicitat azil politic în România.
 Vizualizări articol: 1393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nepotul fostului președinte al Uzbekistanului a solicitat azil politic în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei