Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 82 (7999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Analiză-semnal de alarmă

Creștere foarte mare a numărului de incendii de vegetație, soldate cu 2 morți și 34 de răniți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incendiile de vegetație uscată au intrat în analiza unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, având în vedere cifrele și statisticile extrem de îngrijorătoare.

Din cauza celor care au dat foc resturilor de vegetație de pe terenurile agricole s-au produs 231 de incendii care au necesitat intervenția pompierilor, în primele trei luni ale acestui an. Marea majoritate a acestor incendii s-au concentrat în a doua parte a lunii martie, când vremea s-a încălzit. Vârfurile au fost atinse în două zile, cu câte 24 de incendii pe zi. Eforturile pompierilor pentru a stinge aceste incendii, atât ale celor militari, cât și ale celor de la serviciile voluntare, au fost colosale.   

Pentru a vă face o idee despre amploarea fenomenului, anul trecut, tot în primul trimestru, au avut loc 16 incendii de acest gen, iar în 2020, în același interval, au fost 88 de incendii de miriște.

Dacă în anii trecuți era vorba în majoritate doar de  pagube materiale, în acest an aceste incendii de vegetație scăpate de sub control au dus la decesul a două persoane și la rănirea a alte 34. 

În special oameni în vârstă au fost surprinși de amploarea incendiilor și, încercând să le stingă, s-au trezit în mijlocul focului. Unii au suferit arsuri și, mai rău, în două cazuri, victimele și-au pierdut viața.

Peste 120 hectare de teren au fost afectate, cele mai multe incendii de acest gen înregistrându-se în mediul urban, pe raza municipiilor Rădăuți, Suceava, Fălticeni și a orașelor Dolhasca, Siret și Vicovu de Sus.

Sunt și mai multe situații recente în care aceste incendii s-au extins la case, depozite și la anexe.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a făcut un apel către toate instituțiile să se implice pentru diminuarea acestui fenomen:   

”În ceea ce privește arderile necontrolate de vegetație uscată, cifrele, datele statistice spun totul. Amploarea fenomenului, distrugerea brutală a mediului, pierderile umane și materiale, și nu în ultimul rând presiunea pusă asupra personalului ISU și cheltuielile cu intervențiile care ar fi putut fi evitate au condus la aprobarea de către Executiv a unor noi acte normative, cu prevederi mai severe. Solicit implicare totală tuturor instituțiilor din județ care au responsabilități în domeniu! Preveniți, explicați cetățenilor efectele nefaste ale arderilor necontrolate! Și dacă este cazul, aplicați legea fără ezitare!”

În luna martie s-au aplicat și amenzi celor care au fost identificați ca autori ai acestor incendieri. Au fost aplicate 30 de amenzi, în valoare de 75.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creștere foarte mare a numărului de incendii de vegetație, soldate cu 2 morți și 34 de răniți.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creștere foarte mare a numărului de incendii de vegetație, soldate cu 2 morți și 34 de răniți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei