Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 82 (7999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Flutur: Județul Suceava va beneficia de aproape 200 de milioane de euro pentru construcția de rețele de gaz în peste 30 de localități

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul interimar al PNL și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că peste 30 de localități din județ vor beneficia de fonduri de aproape 200 de milioane de euro prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru construcția de rețele de gaz metan. Gheorghe Flutur a spus că la ședința coaliției de guvernare care a avut loc luni și la care a participat în calitate de preşedinte interimar al PNL, alături de premierul Nicolae Ciucă și prim-vicepreședinții liberali, „am reușit împreună cu ceilalți reprezentați din coaliție, PSD, UDMR și minorități, să deblocăm Programul Național de Investiţii Anghel Saligny. La acest moment sunt în măsură să aduc vești foarte bune pentru majoritatea localităților judeţului Suceava și încep cu aprobarea a 11 proiecte pentru aducțiune de gaz metan în peste 30 de localități, finanţate prin programul Anghel Saligny”, a spus Flutur. El a arătat că localitățile în care se vor construi rețele de gaz metan sunt Adâncata, Hănțești, Fântâna Mare, Boroaia, Bogdănești, Rădășeni, Cornu Luncii, Dărmănești, Pojorâta, Fundu Moldovei, Cajvana, Botoșana, Comănești, Pârteștii de Jos, Cacica, Vadu Moldovei, Preutești, Marginea, Horodnic de Sus, Solca, Arbore, Iaslovăț, Volovăț, Burla, Milișăuți, Liteni, Fântânele, Verești, Udești, Salcea, Berchișești, Drăgoiești și Ciprian Porumbescu.

El a explicat că aceste proiecte au fost preluate de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, unde au fost depuse pe Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), fiind acum transferate pe programul "Anghel Saligny" ca proiecte mature. „Aceste 32 de localități au în vedere 972 km rețea de gaze naturale, 48.053 de branșamente, în valoare de circa 198 milioane de euro. Reamintesc că Guvernul României a aprobat miercuri actul normativ prin care s-au preluat 105 proiecte mature de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și s-au transformat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), pe programul Anghel Saligny”, a precizat Gheorghe Flutur. El a mai spus că în ultima ședință, Guvernul a majorat sumele alocate programului „Anghel Saligny", de la 50 la 65 miliarde de lei, din care 5,5 miliarde lei pentru 105 proiecte de gaz metan, unde sunt incluse și cele de la Suceava.

 

Flutur: În această săptămână s-au deblocat proiectele așteptate de primării și care au întârziat o perioadă de timp

Gheorghe Flutur a reamintit că localitățile Vama, Frumosu și Vatra Moldoviței au primit aprobare pe programul POIM pentru extinderea reţelei de gaz metan. El a spus că pentru proiectele de gaz metan s-a avut în vedere că acestea aveau deja avize, autorizații, studii de fezabilitate care în jumătate de an și-ar fi pierdut valabilitatea. Președintele CJ Suceava a declarat că la nivel național, cele 65,5 miliarde vor putea fi cheltuite în perioada 2022-2028, respectiv 30 de miliarde de lei pentru drumuri comunale și județene, 22,5 miliarde de lei apă-canal și 13 miliarde de lei pentru gaze naturale, în total aproximativ 13 miliarde de euro. „Este o investiție extrem de importantă pentru dezvoltarea utilităților în toate tipurile de UAT, comune, oraşe, municipii și consilii județene. De asemenea, a intrat în linie dreaptă și programul pentru aprobarea celorlalte capitole de drumuri, apă și canal, aici județul Suceava are depuse un număr de 236 de proiecte cu o valoare de aproape 4 miliarde de lei și în afară de gaze naturale, înseamnă modernizarea a 167 de drumuri și 69 de proiecte pentru apă și canalizare”, a mai spus șeful administrației județene.

În final, el a precizat că în această săptămână s-au deblocat proiectele așteptate de primării și care au întârziat o perioadă de timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Județul Suceava va beneficia de aproape 200 de milioane de euro pentru construcția de rețele de gaz în peste 30 de localități.
 Vizualizări articol: 1407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Flutur: Județul Suceava va beneficia de aproape 200 de milioane de euro pentru construcția de rețele de gaz în peste 30 de localități2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei