Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 82 (7999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Deputații AUR Suceava propun ca salariul minim brut pe economie garantat în plată să fie de 3.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputații AUR Suceava, Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, alături de liderul acestui partid, George Simion, au inițiat un proiect pentru modificarea Codului Muncii pentru stabilirea salariului minim brut pe țară garantat în plată la valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent. Cei doi deputați suceveni au transmis că propunerea legislativă vizează ca valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent pentru o persoană adultă, în sumă de 3.000 lei, să fie salariul minim brut pe economie garantat în plată și să fie indexată în fiecare an până la 1 decembrie de către Institutul Național de Statistică pentru a fi preluată în fundamentarea bugetului de stat pentru anul următor.

De asemenea, în expunerea de motive pentru acest proiect se precizează că salariul minim pe țară urmează să fie stabilit prin legea bugetului asigurărilor sociale, „nefiind la discreția Guvernului care nu este racordat la nevoile românilor și nu intervine pentru stabilirea veniturilor românilor la un nivel peste pragul de sărăcie care să le asigure un trai decent”. „Considerăm că este un prim pas pentru ridicarea nivelului de trai al românilor, în lupta cu scumpirile fără de sfârșit care afectează traiul de zi cu zi al românilor. În Romania orice tip de politică, fie că este de stânga sau de dreapta, trebuie să înceapă după ce ne asigurăm că nu avem români sub pragul de sărăcie, care este văzut și de Avocatul Poporului ca fiind coșul minim de consum pentru un trai decent”, susținut deputații AUR Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu.

Aceștia au arătat că una dintre soluțiile prevăzute de Germania pentru depășirea crizei energiei de către populație a fost semnarea unui acord la nivelul coaliției de guvernare prin care s-a adoptat soluția de creștere a salariului minim pe economie de la 9,60 euro/oră la 9,82, urmând ca la 1 iulie 2022 să ajungă la nivelul de 10,45 și la sfârșitul anului la 12 euro/oră. „Soluția majorării salariului minim prin suportarea costurilor acestei majorări de către stat este soluția cea mai optimă pentru România”, au spus deputații AUR de Suceava. Aceștia au amintit și că în raportul Avocatului Poporului privind respectarea dreptului la muncă, publicat la începutul acestui an, acesta trage un semnal de alarmă și spune că trebuie luate măsuri urgente și arată că salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată este de 2.550 lei pentru anul 2022, banii fiind insuficienți, având în vedere că valoarea coșului minim de consum pentru o persoană adultă singură este de 2.708 lei. Acatrinei și Pușcașu a mai precizat că Avocatul Poporului face trimitere și la una din inițiativele AUR aflate la Camera Deputaților, respectiv proiectul pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 217/2000, cu modificările și completările ulterioare, referitor la valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent în România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputații AUR Suceava propun ca salariul minim brut pe economie garantat în plată să fie de 3.000 de lei.
 Vizualizări articol: 986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Deputații AUR Suceava propun ca salariul minim brut pe economie garantat în plată să fie de 3.000 de lei1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei