Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 77 (7994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Se fură ca-n codru

Polițiștii au confiscat lemn fără acte din patru vehicule, în doar patru ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică - Biroul Protecția Fondului Forestier şi Piscicol împreună cu ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un nou control de amploare în trafic, joi dimineață, în zona Gura Humorului, fiind depistate nu mai puțin de patru autoutilitare sau camioane care transportau lemn fără acte. A fost vorba fie de mașini mai mici, care nu aveau deloc acte pe lemn, respectiv de mașini care aveau acte doar pe o parte din lemn. Aceste capturi realizate în interval de patru ore spun destul de multe despre dimensiunea afacerilor ilegale cu lemn care se derulează practic în fiecare zi. 

Prima captură a fost realizată la ora 4.30 dimineață. La Gura Humorului, a fost oprită o autoutilitară care transporta lemn, respectiv cherestea rășinoase. La volan era un bărbat din Plutonița, care a declarat că nu deține documente pentru lemn. După inventariere a rezultat că autoutilitara transporta 3,67 mc cherestea rășinoase, fără acte. Lemnul a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Gura Humorului.

În jurul orei 5.40, tot la Gura Humorului, a fost identificat în trafic un ansamblu auto format din cap tractor şi semiremorcă ce transporta material lemnos, respectiv cherestea rășinoase. La volan era un bărbat din Dragoșa, care a prezentat pentru control avize pentru o cantitate de aproximativ 35 mc lemn.

După inventarierea făcută de specialiștii silvici a rezultat că în capul tractor și în semiremorcă erau transportați în plus aproape 7 mc cherestea rășinoase.

Polițiștii au aplicat două amenzi de 4.000 de lei și au dispus confiscarea cantității de lemn în plus,6,8 mc cherestea rășinoase, în valoare totală de 6.000 de lei.

Un alt echipaj a oprit, în jurul orei 6.20, la Cornu Luncii, o altă autoutilitară care transporta lemn. Autoutilitara venea dinspre comuna Slatina, iar șoferul a prezentat un aviz pentru 4,80 mc cherestea rășinoase. Polițiștii au constatat la ”ochi” că este vorba de mult mai mult lemn transportat. 

Autoutilitara a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde specialiștii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând un volum total de 10,44 mc cherestea rășinoase, așadar dublu față de ce era în acte.

Și în acest caz s-a dat o amendă de 4.000 de lei și s-a confiscat lemnul.

În fine, tot în ultima zi din martie, în jurul orei 8.15, din nou la Gura Humorului, a mai fost identificată o autoutilitară care transporta buștean de gater rășinoase condusă de un bărbat din Negrileasa. Bărbatul nu avea nici un document, rezultând că era transportată cantitatea de 4,93 mc buștean de gater rășinoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii au confiscat lemn fără acte din patru vehicule, în doar patru ore.
 Vizualizări articol: 858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii au confiscat lemn fără acte din patru vehicule, în doar patru ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei