Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 77 (7994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Regulament

Concurs național de reviste școlare dedicat elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni se pot înscrie la Concursul naţional de reviste școlare cuprins în calendarul activităților educative naționale finanțate de Ministerului Educației. Conform regulamentului afișat pe https://educatiafnonf.wordpress.com/,

concursul se desfășoară în două etape: etapa județeană, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, pe4 mai 2022, și etapa națională, care se desfășoară în perioada 6 mai  – 1 iunie 2022. Tabăra națională se va desfășura la Muncel, județul Iași, în luna iulie, și reuneşte elevi ai colectivelor de redacţie ale revistelor laureate la nivel naţional.

Concursul se adresează revistelor școlare scrise şi redactate de elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal. Revistele se trimit cu adresă oficială din partea şcolii, precizându-se următoarele: denumirea revistei, numerele trimise pentru concurs, tipul revistei (una dintre categoriile A sau B din regulament): foi volante (minimum 8 pagini + copertă) cu un conţinut variat şi cu apariţii lunare; ziare, în format mare sau mic; reviste (minimum 24 de pagini + copertă) în format mic sau mare (număr trimestrial/anual, semestrial/anual); revistă format electronic (site/blog); revistă primar – gimnazial (şcoli cu clasa I – VIII, palate şi cluburi ale copiilor); revistă liceal – teoretic, vocațional, tehnologic, şcoli profesionale; Denumirea unității școlare; Colectivul de redacţie (numele şi prenumele coordonatorului principal – date de contact). Datele referitoare la revistele care participă în concurs vor fi completate în documentul google docs:  https://docs.google.com/document/d/1QIG9Aiit_LGOe52Ys-dlESyd-LD1DIl7n0sAnPq4ULg/edit .

În concurs participă revistele cu două numere consecutive.

Inspectorul școlar prof. Tatiana Vîntur a precizat că toate criteriile de evaluare sunt precizate în regulament și vizează următoarele aspecte: Cunoașterea genurilor și speciilor gazetărești; Originalitate în elaborarea subiectelor; Corectitudinea conținutului științific; Folosirea vocabularului și a exprimării corecte; Ineditul titlului; Prezentarea grafică și estetică; Abordare critică; Valoarea instructiv-educativă a conținutului transmis; Complexitatea tehnoredactării; Adecvarea problematicii la interesele, preocupările și nevoile grupului receptor. Revistele, însoţite de adresa şcolii, se trimit, până pe 29 aprilie 2022, la Inspectoratul Școlar  Județean Suceava – Secretariat (în atenția inspectorului pentru educație permanentă prof. Tatiana Vîntur).

Revistele de specialitate, alte publicații ale cadrelor didactice, realizate de profesori sau elevi, pot fi înscrise în Concursul Interjudețean „Avem carte!”,  secțiunea adresată cadrelor didactice. Etapa județeană va avea loc pe 13 mai 2022.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs național de reviste școlare dedicat elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs național de reviste școlare dedicat elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei