Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 77 (7994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Elevi de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți elevi de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. Conform site-ului Colegiului Militar „Ștefan cel Mare”, elevul Robert Adrian Cîrstinariu, din clasa a IX-a, s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Fizică. ,,Fizica este materia care deschide ochii asupra realității și dezvăluie simplitatea legilor care guvernează o realitate cu aparențe complicate. În ciuda complexității acesteia, fizica este o pasiune. Am lucrat mult și progresiv, iar cu ajutorul domnului profesor Debren Nicolae am reușit să ajung la un nivel mai înalt de cunoaștere”, a spus elevul Robert Cîrstinariu.

 

Engleză

Eleva caporal Denisa Nicoleta Talpă, din clasa a XI-a, a participat la etapa națională a Olimpiadei de Limba Engleză HIPPO, English Without Borders, și s-a calificat la următoarea rundă (semifinală), obținând al doilea punctaj la nivel național. Aceasta a fost susținută în pregătire de către prof. Marcela Ursachi.

„Cu toate că studiul limbilor străine poate părea meticulos, pentru mine reprezintă o adevărată provocare. Pasiunea mea pentru limba engleză a luat amploare în școala generală, când am realizat pentru prima dată nenumăratele uși pe care aceasta mi le poate deschide. Astfel am descoperit posibilitatea de a-mi mări considerabil sfera cunoașterii datorită limbii engleze, dar și de a putea călători și cunoaște persoane din diferite părți ale lumii, lucru care m-a ambiționat în continuare să ating un prag cât mai înalt în învățarea acestei limbi”, a declarat  eleva Denisa Nicoleta Talpă.

 

Istorie

Rezultate remarcabile au obținut elevii ștefănești și la faza județeană a Olimpiadei de Istorie: clasa a XI-a: Timotei Alecu, Premiul I, calificat la faza națională; clasa a X-a: Alberto Damian Adochițe, Premiul al III-lea. Elevii au fost pregătiți de profesorul Petrică Ciocan. ,,Olimpiada de Istorie îmi oferă ocazia de a transforma o pasiune veche în distincție. Personal, această provocare mă formează pentru că îmi testează limitele și îmi canalizează energia spre cunoaștere. Consider că aceste experiențe vor fi un surplus de profesionalism în cariera pe care vreau să o urmez. Trecând peste premii și aplauze, acest concurs îmi dovedește că visele pot deveni realitate, prin muncă și concentrare”, a spus elevul caporal Timotei Alecu, care speră la un rezultat foarte bun și la faza națională a competiției.

Și elevul fruntaș Alberto Damian Adochițe este pasionat de istorie și speră la rezultate și mai bune în viitor: ,,Istoria pentru mine nu înseamnă doar o materie, ci reprezintă un hobby și un talent prin care, datorită olimpiadei, am putut să-mi afișez adevăratul potențial. Domnul profesor a știut să-mi insufle iubirea de a învăța și de a lucra mai mult, pentru a-mi valorifica vocația”.

 

Limbi romanice

La etapa județeană a Olimpiadei de Limbi Romanice - spaniolă - eleva sergent Adela Iulia Droniuc a obținut Premiul I și s-a calificat, pentrua doua oară, la etapa națională.,,Să particip la Olimpiada de limbi romanice - spaniolă a însemnat pentru mine un lucru familiar, care mi-a umplut sufletul cu un sentiment de acasă, deoarece m-am născut și am crescut în Spania. Am acceptat provocarea cu frenezia și dorința de a surprinde sentimentele ce se unduiesc în ecou cu dragostea pentru limba pe care o iubesc, dar și cu încredere și curaj pentru toate încercările viitoare”, a transmis eleva sergent Adela Iulia Droniuc.

 

Limba şi literatura română

Premii onorante au obținut elevii de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” care au participat la Olimpiada de Limba şi Literatura Română: eleva Teodora Avram, clasa a IX-a, a obținut Premiul I și s-a calificat la etapa națională a olimpiadei, prof. coordonator Mihaela Pintilei; Ioana Alexandra Bontaș, clasa a IX-a, Premiul al II-lea; Ionela Mureșan, clasa a X – a, Mențiune; Maria Alexandra Anton, clasa a X-a, Mențiune; Alexandra Chichiriță, clasa a XII-a, Mențiune.

Eleva Teodora Avram a spus: ,,Aici, în inima Bucovinei, într-o cetate scoasă parcă din povești, unde sute de inimi bat în piept în ritm de cadență, în surdină de imn, fiecare sentiment se înzecește, fiecare dor naște alte doruri și fiecare olimpiadă sau concurs ne schimbă viitorul ca pe un macaz și ne ajută să ne înălțăm în rang de oameni mari... Literatura a însemnat dintotdeauna un mod prin care pot să ies din rutină și cotidian, să mă îndepărtez de realitate și să mă regăsesc pe mine însămi prin puterea cuvântului efemer și a imaginației care te poartă pe meleaguri pline de necunoscut”. Și eleva Ioana Alexandra Bontaș, care a obținut Premiul al II-lea, a afirmat: ,,Colegiul Militar mi-a dat posibilitatea să zbor dincolo de aparențe, iar șansa de a participa la olimpiadă este primul pas în crearea unui ideal. Iubirea pentru carte este cea care m-a făcut să văd o formă de viață lăuntrică, cu ajutorul căreia am descoperit un nou mod de a exista”. „La fel de onorabile sunt și mențiunile obținute de eleva fruntaș Ionela Mureșan și eleva sergent Alexandra Chichiriță, coordonate de profesoarele Maria Romaga și Mihaela Pintilei.Felicitări tuturor și mult succes Teodorei la etapa următoare”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar din Câmpulung Moldovenesc.

 

„Lectura ca Abilitate de Viață”

Pe site-ul Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” mai sunt prezentate și rezultatele elevilor ștefăniști obținute la Olimpiada „Lectura ca Abilitate de Viață”.Eleva caporal Andreea Aoanei (clasa a X-a), eleva sergent Adina Teodora Vălean (clasa a XII-a) și elevul caporal Timotei Alecu (clasa a XI-a) au obținut mențiuni la etapa județeană a Olimpiadei „Lectura ca Abilitate de Viață”.

Elevii au fost îndrumați de profesorii catedrei de Limba și Literatura Română, Maria Romaga, Marcela Ursachi și Iulian Negură. La Olimpiada de științe socio-umane (Filosofie), eleva sergent Alexia Ursuțu, clasa a XI-a, a obținut Premiul al III-lea, fiind îndrumată de prof. Daniela Cârloanță.„În cadrul acestor competiții, elevilor ștefăniști li s-au evaluat competenţele de lectură prin înţelegerea textelor, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris”, au explicat reprezentanții colegiului militar câmpulungean.

 

Olimpiada de chimie

Elevii ștefăniști au obținut rezultate bune și la faza județeană a Olimpiadei de Chimie, conform site-ului Colegiului Militar din Câmpulung Moldovenesc: elev sergent Emanuel Gagea-Horga, clasa a XI-a, Premiul al II-lea, elev caporal Maria Alexandra Anton, clasa a X-a, Mențiune. Elevii au fost coordonați de prof. Dorina Fântână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare.
 Vizualizări articol: 764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei