Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 77 (7994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Elevi de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, voluntari ai proiectului „Salvați pădurea!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, reprezentată de directorul  prof. Petronela Bobric, și Direcția Silvică Suceava/Ocolul Silvic Pătrăuți, reprezentată de dr. ing. Stelian Chidoveț, au încheiat parteneriatul educațional „Salvați pădurea!”, pe baza căruia 40 de elevi voluntari au participat joi, 31 martie 2022, la o acțiune de împădurire, la Ocolul Silvic Pătrăuți, Cantonul Silvic Mihoveni.

Scopul principal al proiectului de parteneriat „Salvați pădurea!” este de sensibilizare, de responsabilizare a elevilor și a părinţilor, dar și a comunităţii, în ceea ce priveşte ocrotirea mediului, protejarea și conservarea naturii, precum și reducerea poluării. 

Acţiunea face parte din Campania națională ,,Luna plantării arborilor”, desfășurată sub îndrumarea ing. Bogdan Lemnariu și a ing. Aura Pavăl, în calitate de coordonatori de proiect și parteneriat educațional din partea Ocolului Silvic Pătrăuți.

În calitate de coordonatori, profesorii  prof. Claudia Adriana Țuca și prof. Liviu Irimia au declarat: „formarea unei conștiințe ecologice active la elevi pentru ocrotirea mediului este o preocupare constantă a școlii noastre. Ne implicăm, an de an, în acțiunea de voluntariat pentru că încercăm să salvăm și să ocrotim natura. Nu trebuie să uităm că arborii sunt plămânii planetei, că pentru a menține un echilibru este foarte important ca noi să conștientizăm toate acestea, să exploatăm durabil această resursă, să dezvoltăm modalități de reîmpădurire și extindere a spațiilor verzi. În urma derulării proiectului urmărim schimbarea atitudinii membrilor comunității școlare cu privire la mediul înconjurător și extinderea accesului la universul cunoașterii prin activități extracurriculare organizate în parteneriat cu diverse  instituții specializate”.Elevii care au participat la activitatea de împădurire au acționat sub sloganul mobilizator „Salvați pădurea!”. „Ei au avut ocazia să conștientizeze rolul important pe care îl joacă un mediu curat în viața omului. Colectivul educațional de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava este ca tânăra generație să conștientizeze rolului și importanței pădurii în viața noastră”, a concluzionat prof. Claudia Adriana Țuca, coordonator de proiecte și programe educative.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, voluntari ai proiectului „Salvați pădurea!”.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, voluntari ai proiectului „Salvați pădurea!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei