Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 53 (7970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Mobilizare

Mâncare indiană gătită pentru refugiații din sala de sport din Milișăuți de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miile de studenți indieni refugiați din Ucraina, din care cea mai mare parte au ajuns să fie cazați în sala de sport de la Milișăuți, constituie o provocare pentru cei care le asigură mâncarea, în condițiile în care aceștia nu consumă deloc porc sau vită, iar de aceea, la început, nu se atingeau nici de sandvișurile cu salam de pui.

În aceste condiții, autoritățile, prin vocea primarului Vasile Cărare, au făcut apel la cei care îi pot ajuta cu mâncare indiană sau preparate special gătite pentru ei, iar printre cei care au răspuns imediat, mobilizându-se exemplar, au fost reprezentanții Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

Începând de joi au ajuns la Milișăuți primele echipe de bucătari profesioniști, cu  Food Truck-uri, logistică de producție alimentară și materie primă, suficientă pentru a găti zilnic hrană pentru sute de persoane fugite din calea războiului.

Numai în cursul zilei de vineri, aceștia au gătit 1.000 de porții de mâncare caldă pentru refugiați, fiind de un real suport pentru autoritățile din Milișăuți, confruntate cu o mare provocare, în condițiile în care aproape 2.500 de studenți indieni care au trecut prin Vama Siret în România au ajuns să fie găzduiți temporar în sala de sport din localitate, unii plecând mai departe, alții fiind încă acolo, în timp ce alți refugiați sunt preluați și aduși aici, într-un dute-vino care implică foarte multă organizare, voluntari dar și cheltuieli.

„Proiectul de ajutor umanitar acordat refugiaților ucraineni este făcut în parteneriat cu Asociatia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism - România , RoTruck - Food Truck România, cu participarea Cubano Food Truck, UMAMI Street Food Romania, Frăția Ceaunelor Food Truck & Logistics, Gourmet Street Food, IndiVan Food Truck, Tutto Fritto Food Truck şi Mr. Cannoli Dessert Truck, alături de SC Votrom SRL, Parmafood Group Distribution, Familia Toneli, Associazione Cuochi Italiani, Macromex Horeca, Celli ROMANIA, Brutăria Maria Ioana, IndianFood.ro, plus multe alte persoane private și juridice cărora le mulțumim din suflet pentru efort și donațiile în produse și bani!”, au spus reprezentanții ANBCT.

Sprijinul acestora este necesar mai ales că situația din Ucraina devine tot mai gravă de la o zi la alta, iar numărul refugiaților care vin în țară crește continuu, fiind un adevărat exod din calea războiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mâncare indiană gătită pentru refugiații din sala de sport din Milișăuți de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mâncare indiană gătită pentru refugiații din sala de sport din Milișăuți de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei