Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 53 (7970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Spectacol cu surprize pentru copiii refugiaților din Ucraina, care au primit jucării și dulciuri din partea autorităților locale și județene

Duminică, 6 Martie 2022 (18:47:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ziua de duminică, 6 martie, a devenit una memorabilă pentru copiii multor refugiați din Ucraina, adăpostiți la Suceava, care au avut parte de un eveniment special dedicat lor, cu piesă de teatru, spectacole, ateliere creative, animatori, dulciuri, baloane și alte surprize, pentru a-i ajuta să treacă mai ușor peste aceste momente incerte pentru ei.

Momentele plăcute petrecute la mall de copii din Ucraina și nu numai au fost completate cu surprize din partea reprezentanților autorităților române – președintele CJ, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, deputatul Ioan Balan, viceprimarul Lucian Harșovschi și consilierii locali Ciprian Anton, Ovidiu Paul Hrițcu și Bogdan George Păstrăv, care au fost alături de ei, oferindu-le jucării și dulciuri.

“Dragii mei, bine ați venit în România. Vă iubim și vrem să vă facem fericiți. Avem surprize, teatru de păpuși, spectacole ale copiilor din România. Zilele viitoare vă organizăm excursii aici în județul Suceava. Cei care vreți la școală de mâine sau la grădiniță puteți merge, dar să nu vă speriați că veți face o formă mai mult de joacă la început. Aveți aici steagul României și cel al Ucrainei în semn de prețuire pentru voi, iar noi vă suntem alături. Sunt cu primarul, cu parlamentari de la Suceava și avem grijă de voi. Acum eu o să plec la frontieră să-i aștept și pe ceilalți care vin. Transmit părinților încredere și să fiți siguri că avem grijă de dumneavoastră. Sunteți pe mâini bune. Bine ați veni în România! Slavă Ucraina!”, a spus Gheorghe Flutur.

Organizatorii evenimentului au împărțit copiilor și stegulețele României și Ucrainei, iar alături de copii s-au aflat mereu femei îmbrăcate în costume tradiționale din Ucraina.

“Ce este în sufletul acelor oameni care lasă în urmă tot ceea ce au agonisit întreaga viață și fug din calea războiului, neștiind unde îi poartă următorii pași? Ce simt acei copii care aleargă în urma mamei, trăgând o valiza după ei și ținând strâns la piept o jucărie luată în grabă? Nu putem ști răspunsurile la aceste întrebări, nici la multe altele, însă știm că cei din urmă, copiii, nu trebuie să simtă tensiunea declanșată de acest conflict, iar noi îi putem ajuta inclusiv prin cel mai mic gest.

Astăzi, copiii ucraineni care au sosit în orașul nostru s-au bucurat alături de copiii sucevenilor de copilărie așa cum ar trebui să fie ea, simplă, nevinovată, veselă, stând departe, chiar dacă doar pentru câteva clipe, de dura realitate.

Pentru că ei nu merită să simtă nici cea mai mică durere. Pentru că printr-un simplu zâmbet și printr-o privire caldă le putem transmite că le suntem alături și că totul va fi bine.

Pentru că, în final, așa cum știm și noi din poveștile copilăriei, binele învinge!”, a concluzionat și primarul Sucevei, Ion Lungu, care are și nepot de vârsta copiilor ucraineni refugiați din calea războiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol cu surprize pentru copiii refugiaților din Ucraina, care au primit jucării și dulciuri din partea autorităților locale și județene.
 Vizualizări articol: 959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spectacol cu surprize pentru copiii refugiaților din Ucraina, care au primit jucării și dulciuri din partea autorităților locale și județene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei