Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 17 (7934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfârșit de drum

Marius Cristian Cerlincă, cadru didactic în cadrul USV, s-a stins din viață la doar 46 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (FIESC) din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava a anunțat cu tristețe pierderea colegului lor drag, șef lucrări univ. dr. ing. Marius Cristian Cerlincă. El s-a stins în cursul zilei de joi, în urma unor complicații medicale suferite în ultima perioadă de timp, lăsând în urma sa îndurerați o soție și un fiu de doar 11 ani.

Marius Cristian Cerlincă a parcurs după terminarea facultății fazele de preparator, asistent și mai apoi șef de lucrări, fiind considerat ”un foarte bun specialist în programare, cu o gândire abstractă rar întâlnită”, după cum ne-a relatat Decanul FIESC, prof. univ. dr. ing. Laurențiu Milici. În același timp el era foarte solicitat și în colaborări cu firme private din domeniu, fiind recunoscut ca un foarte bun specialist în domeniul informatic.

Fiind o fire retrasă, Marius Cristian Cerlincă a fost o prezență discretă în cadrul facultății, colaborând bine cu colegii săi de catedră. Este regretat astăzi de toți cei care au lucrat alături de el și au găsit în el un spirit de echipă dezvoltat și o participare dedicată proiectelor realizate, de studenții cărora cu onestitate le-a îndrumat pașii în exploatarea de nivel ridicat a tehnicii de calcul. Personalitatea celui regretat transpare și din mesajul transmis cu durere de conducerea facultății și colegii celui dispărut prea devreme:

”Cu mare durere Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din Suceava anunță trecerea în neființă a dr. ing. Marius Cristian Cerlincă, cadru didactic iubit de studenți, stimat de colegi, specialist de înaltă clasă, unul din cei mai buni studenți pe care facultatea i-a avut dea lungul timpului.

Marius Cristian Cerlincă a intrat în facultatea suceveană în anul 1994 ca student, și-a definitivat studiile și pregătirea aici, din anul 2000 fiind încadrat ca preparator și specialist în domeniul Calculatoarelor și Tehnologiei informației. A urmat apoi încadrarea pe grade didactice superioare, contribuind esențial la pregătirea a numeroase generații de studenți și ridicând prestigiul universității sucevene printr-o susținută activitate didactică, prin activități de cercetare și prin colaborări avute cu industria de software din zonă.

Dispariția sa discretă și prematură ne doare. Marius Cristian Cerlincă lasă în urmă un gol de neînlocuit atât în familie cât și în comunitatea academică suceveană. Modestia și profesionalismul său vor rămâne modele ale colectivului din care a făcut parte.

Dumnezeu să-l odihnească pe măsura bunătății și generozității lui!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marius Cristian Cerlincă, cadru didactic în cadrul USV, s-a stins din viață la doar 46 de ani.
 Vizualizări articol: 3781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marius Cristian Cerlincă, cadru didactic în cadrul USV, s-a stins din viață la doar 46 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei