Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 17 (7934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Stan îl laudă pe Rafila și consideră „regretabil” că unii lideri PNL au criticat miniștri PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației Județene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că partidul său consideră activitatea de guvernare „o muncă în echipă”, „unde cel mult ne completăm reciproc, nicicum nu ne sabotăm, nici nu ne contrazicem fără argumente”. Reacția sa a venit după ce în spațiul public au apărut mai multe critici din partea unor lideri PNL, inclusiv a purtătorului de cuvânt al PNL, la adresa unor miniștri PSD, printre care se numără și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Trebuie să spunem că nu avem nimic de împărțit cu partenerii noștri liberali, nici nu criticăm deciziile miniștrilor PNL, doar încercăm să oferim alternative eficiente menite a completa actul comun de guvernare pe care îl exercităm asupra țării”, a afirmat senatorul PSD Ioan Stan, care a mai spus că știe că PNL „are anumite probleme interne”, „iar cei care vânează conducerea partidului se întrec cu tot felul de declarații prin care doresc să atragă atenția”. „Aceștia probabil sunt deja în campanie electorală internă pentru președinția partidului. Doar că nu este treaba PSD-ului să răspundă de ce prim-vicepreședintele PNL își critică propriii miniștri și nici de ce atacă fără argumente prestația unui ministru PSD care îți face treaba”, a spus Stan.

Astfel, parlamentarul social-democrat consideră „regretabilă” „atitudinea avută de PNL-iști față de ministrul Rafila, atacurile la domnia sa fiind cel puțin reprobabile”. „Dacă cei din PNL ar fi obiectivi, ar vedea că în mai puțin de două luni de la preluarea portofoliului, ministrul Alexandru Rafila a reușit să vină cu soluții rapide, ceea ce nu au reușit să livreze ceilalți miniștri ai Sănătății din Guvernele Orban și Cîțu. Și nu vorbim doar implementarea unui parteneriat cu  cetățeanul, ci și de măsuri medicale consistente, de la pregătirea spitalelor – inclusiv prin creșterea numărului de specialiști ATI – până la extinderea masivă a testării, asigurarea tratamentelor antivirale și a asistenței medicale corespunzătoare (atât în spitale, cât și în ambulatoriu)”, a declarat senatorul.

Acesta susține că datele „vorbesc de la sine” despre prestația ministrului Rafila, în mandatul căruia 140 de centre de evaluare, dintr-un total de 230, sunt deja  operaționale; curând va fi disponibilă pentru populație o harta interactivă cu toate locațiile unde românii se pot testa și unde pot primi tratament; peste 3.400 de cabinete de medici de familie au semnat deja contractele cu CNAS și au început să efectueze testare Covid; numărul testelor zilnice a ajuns în medie la 80.000, „fapt care inevitabil conduce și la creșterea numărului noilor cazuri depistate pozitiv”. Stan mai spune că tot în mandatul ministrului Rafila s-au asigurat stocurile de medicamente și antivirale atât pentru spitale, cât și pentru centrele de evaluare, iar în scurt timp antiviralele vor fi disponibile și în farmacii.

„De aceea nu ne temem să afirmăm că România este categoric mai bine pregătită pentru a face față pandemiei, iar acesta este meritul profesionistului Alexandru Rafila”, a mai afirmat senatorul PSD Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stan îl laudă pe Rafila și consideră „regretabil” că unii lideri PNL au criticat miniștri PSD.
 Vizualizări articol: 973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Stan îl laudă pe Rafila și consideră „regretabil” că unii lideri PNL au criticat miniștri PSD1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei