Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 4 (7921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuți

Start promițător la plata dărilor locale pentru anul în curs

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aglomerație la casieriile primăriei rădăuțene, încă din prima zi în care contribuabilii au putut să-și plătească taxele și impozitele locale pentru anul 2022. Ca în fiecare an, încă din primele zile ale lunii ianuarie, mulți rădăuțeni își plătesc taxele locale pentru a scăpa de o grijă, dar și pentru a beneficia de bonificația de 10 la sută, valabilă până la 31 martie în cazul achitării integrale a taxelor și impozitelor.

Economistul Silviu Ursescu, directorul economic al Primăriei municipiului Rădăuți, a declarat: „Pot să afirm că sunt mulțumit de startul pe care l-a avut campania de strângere a dărilor locale, a taxelor și impozitelor locale. Fac această afirmație având ca suport suma colectată după prima zi a campaniei, 5 ianuarie, zi în care la ghișeele noastre a fost colectată suma de 63.000 de lei. Precizez că cetățenii municipiului Rădăuți care sunt proprietari de terenuri și imobile vor plăti un impozit majorat cu 2,63 procente, rata inflației, față de anul trecut, și că au intervenit unele mici modificări față de taxele locale aprobate anul anterior. Astfel, a fost introdusă o taxă pentru eliberarea avizului de oportunitate, 50 de lei, a fost introdus un tarif pentru neplata parcărilor cu plată din municipiu, tot de 50 de lei, și tot acum a fost majorată taxa de parcare de reședință, mai exact 200 de lei în cazul persoanelor fizice și 250, respectiv 500 de lei, în funcție de zonă, pentru persoane juridice. Această majorare are la bază considerentul că sumele obținute din această sursă să fie utilizate pentru crearea de noi locuri de parcare, având în vedere cererea foarte mare din partea rădăuțenilor pentru asigurarea unui loc de parcare în apropierea locuinței”.

La sediul administrației locale rădăuțene funcționează două ghișee de încasare a taxelor și impozitelor locale, și unul de relații cu publicul, ghișeu care poate fi pus oricând la dispoziție și pentru încasări, în caz de aglomerare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Start promițător la plata dărilor locale pentru anul în curs.
 Vizualizări articol: 1066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Start promițător la plata dărilor locale pentru anul în curs0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei