Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 272 (7884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Colaborare

Vizită de lucru a delegației din USV, la Universitatea de Stat din Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegație a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava s-a aflat miercuri, 17 noiembrie, într-o vizită de lucru la Chișinău, la Universitatea de Stat din Moldova (USM). Din delegație au făcut parte rectorul USV, Valentin Popa, și prorectorul cu imaginea universității, relații internaționale și dezvoltare europeană, Ștefan Purici,

în timp ce din partea universității gazdă la discuții au participat rectorul USM, Igor Șarov, prim-prorectorul pentru activitate didactică și studențească, Otilia Dandara, prorectorul pentru management instituțional, Violeta Cojocaru, prorectorul pentru activitate științifică și relații internaționale, Aurelia Hanganu, și prorectorul pentru digitalizare, Sergiu Corlat.

Vizita delegației universității sucevene la Chișinău s-a axat pe consolidarea colaborării academice dintre cele două instituții de învățământ superior, iar în intervenția sa rectorul USM, Igor Șarov, a mulțumit Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava pentru efortul depus la realizarea cu succes a proiectelor aflate în derulare între cele două instituții de învățământ superior, declarând: „Numărul mare și interesul manifestat de studenții noștri pentru programele de master cu dublă diplomă ne bucură”. El a precizat că, în prezent, USV și USM derulează două programe de masterat cu diplomă dublă, „Teoria și practica traducerii”, inițiat în anul 2015 la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, și „Audit și guvernanță corporativă”, demarat la Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri în anul 2017, precum și programul de licență „Finanțe și bănci”, în cadrul Facultății de Economie, Administrație și Afaceri, inițiat în anul 2020.

Rectorul USV, Valentin Popa, a reamintit la rândul său faptul că Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost prima universitate din România care a identificat mijloace financiare pentru achitarea tuturor cheltuielilor legate de deplasarea cadrelor didactice pentru activitățile prevăzute în cadrul programelor de studiu cu dublă diplomă. Totodată, acesta a adus în discuție posibilitatea creșterii numărului programelor cu dublă diplomă organizate de cele două universități.

În cadrul întâlnirii de miercuri au fost analizate și o serie de subiecte conexe, precum compatibilizarea programelor de studii, realizarea stagiilor de practică și documentare pentru elaborarea tezelor de licență și masterat, participarea reciprocă la conferințele științifice și publicarea articolelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizită de lucru a delegației din USV, la Universitatea de Stat din Moldova.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vizită de lucru a delegației din USV, la Universitatea de Stat din Moldova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei