Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 266 (7878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primele 10 Centre de Tineret „Ecclesia”, în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață al Centrului Eparhial Suceava, în ultimele două săptămâni au fost înființate zece centre de tineret la nivelul eparhiei noastre.

Proiectul se desfășoară în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și are ca scop organizarea, la nivel local, a unor comunități de tineri creștini, care să fie interesați de cunoașterea și trăirea principiilor și valorilor sociale, spirituale și culturale ale unei vieți creștine autentice.

Aceste centre nou-înființate sunt grupurile de debut ale unor comunități mai numeroase, în care se vor desfășura sesiuni catehetice, tabere și activități de lucru cu tinerii din parohiile și școlile județului Suceava.

Pentru început, proiectul a demarat cu înființarea a zece Centre de Tineret ,,Ecclesia’’, în localitățile vizitate împreună cu doamna inspector școlar, Daniela Ceredeev: Berchișești, Bogdănești, Bosanci I, Ciumârna, Fălticeni I, Gălănești, Hurjuieni, Milișăuți, Șcheia, Vicovu de Sus.

Invităm și pe această cale, deopotrivă, pe profesorii de religie, pe preoții parohi și pe tinerii care sunt apropiați Bisericii și care își doresc să facă parte din această comunitate, să se implice și să ne semnaleze dorința de a face parte din echipa Centrelor de Tineret, ,,Ecclesia’’.

De asemenea, doresc să transmit un călduros ,,La mulți ani binecuvântați’’, cu pace, cu sănătate și cu nădejde într-un viitor mai bun, mai frumos și mai sigur, pentru tinerii eparhiei noastre, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Tineretului.

„Bucură-te, omule, cât eşti tânăr şi inima ta să fie veselă în zilele tinereţii tale şi mergi în căile inimii tale şi după ce-ţi arată ochii tăi, dar să ştii că, pentru toate acestea, Dumnezeu te va aduce la judecata Sa.’’ (Ecclesiastul 11, 9)

(Prof. Cristi-Gabriel Hurjui, Consilier Eparhial al Sectorului Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață, Sursa: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele 10 Centre de Tineret „Ecclesia”, în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primele 10 Centre de Tineret „Ecclesia”, în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei