Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 266 (7878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tot mai puțini

Serviciul Permise Suceava, instituția din care angajații fug unde pot și cum pot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava se adâncește într-o criză tot mai accentuată fără a exista se pare vreo soluție viabilă de ieșire la liman.

Fără îndoială, nemulțumirile sucevenilor care vor să dea examen de permis de conducere dar nu are cine să îi examineze sunt justificate, doar că instituția nu are cu cine examina. Cei mai mulți dintre angajați au căutat și caută soluții de a pleca de la acest serviciu. Unii au motive justificate, legate de probleme de sănătate, alții își caută motive de a nu examina, în timp ce unii pur și simplu au renunțat la post, profitând de faptul că erau doar împuterniciți pe funcțiile de la Serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor Suceava (denumirea completă a instituției).

 

Un examinator a rămas fără permis de conducere, doi sunt în concedii medicale

Comisarul-șef Vasile Adrian Hlaghi, împuternicit la conducerea serviciului din 6 iulie, are în subordine în momentul de față, în activitate, doar patru examinatori. Cu tot cu el, care are de acoperit și obligațiile de șef de serviciu, sunt cinci examinatori.

Pe lângă examinatorii care sunt trimiși în judecată în dosarul DNA și nu mai au dreptul de a profesa la proba practică, alți doi examinatori sunt în concedii medicale (din care unul pe termen lung). Colac peste pupăză, un alt examinator a rămas fără permis 90 de zile în urma unei contravenții rutiere și nu mai are drept de a examina.

 

 

Nici un examinator din vechea gardă la serviciu

Așa s-a ajuns la patru examinatori, plus șeful de serviciu, și el cu atestat de examinator. Fără îndoială, mult subdimensionat pentru un județ ca Suceava, cu foarte mulți noi doritori de permis de conducere.

De precizat și că cei cinci examinatori sunt toți din cei care au intrat la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava în acest an, veniți de la poliție sau jandarmerie. Din vechea gardă nu mai examinează nimeni, nici măcar cei neatinși de ancheta DNA.

 

230 de oameni în audiență, într-o singură zi

Comisarul-șef Vasile Adrian Hlaghi a devenit examinator în acest an, venind de pe postul de șef al Compartimentului Rutier Gura Humorului. Este un polițist cu 20 de ani de experiență în spate, care a ales să renunțe la începutul acestui an la munca de poliție rutieră pentru a deveni examinator. Foarte probabil, dacă ar fi știut ce urmează, nu ar fi făcut această alegere.

De menționat doar că miercuri, 10 noiembrie, în singura zi de audiență, acesta a primit în audiență 230 de oameni.

Despre acest subiect a scris și Monitorul de Suceava, în articolul „Sute de persoane la coadă la Permise și Înmatriculări Auto, în singura zi de audiență”.

 

Pleiada de șefi perindați la conducere

Comisarul-șef Vasile Adrian Hlaghi este deja al patrulea ofițer care conduce Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava în acest an.

Primul a fost comisarul Alexandru Duțuc, un nume cunoscut din Poliția Rutieră Suceava. El a fost împuternicit la conducerea serviciului la începutul anului și a anunțat că vrea să readucă activitatea la normal. A încercat, a făcut demersuri pentru a putea aduce noi oameni, însă a reușit doar parțial. După două luni, Alexandru Duțuc a anunțat că renunță la funcție pentru că nu poate face ce și-a propus. Chiar dacă nu a spus direct, acesta a constatat că nu este sprijinit de cei din forurile superioare în planul său de redresare și a renunțat, mult mai repede totuși decât așteptau cei care și-au pus speranțe în el.  

A urmat venirea la Suceava, ca împuternicit, a inspectorului principal de poliție Andrei Viorel Donciu, fost șef la structura similară din Maramureș. La două săptămâni de la venirea la Suceava acesta a fost ridicat de DNA într-un dosar de corupție privind Serviciul de Permise și Înmatriculări Maramureș.

Viorel Andrei Donciu este acuzat de cumpărare de influență, acces ilegal la un sistem informatic, luare de mită în formă continuată și delapidare în formă continuată. A fost arestat și apoi trimis în judecată, procesul fiind pe rolul instanțelor de judecată.

Al treilea șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava a fost comisarul-șef Marian Pătrașcu, detașat de la Vrancea, care a rezistat la Suceava trei luni de zile.

„Deja” șef de serviciu de patru luni de zile, Vasile Adrian Hlaghi a reușit să reziste cel mai multe la conducerea instituției.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciul Permise Suceava, instituția din care angajații fug unde pot și cum pot.
 Vizualizări articol: 4980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Serviciul Permise Suceava, instituția din care angajații fug unde pot și cum pot5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei