Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 241 (7853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acțiuni de amploare

Polițiștii de frontieră au tras 19 focuri după contrabandiști – fugarii au lăsat în urmă în jur de 30.000 de pachete de țigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marți, 12 octombrie, a fost o zi plină pentru polițiștii de frontieră de la Vicovu de Sus și Brodina, care, în urma activităților de monitorizare la frontieră, au surprins două transporturi de contrabandă, unul făcut cu o mașină de teren și unul chiar în proximitatea frontierei, efectuat de cărăuși, care se pregăteau să încarce marfa tot într-o mașină. În cazul celor două acțiuni s-au tras 19 focuri de armă. Cei care transportau țigările au scăpat, la adăpostul nopții, cu prețul lăsării țigărilor în urmă.

 

12 focuri de armă după un contrabandist

Într-un prim caz, polițiștii de la Sectorul de Frontieră Vicovu de Sus au declanșat o acțiune de pândă, în jurul orei 5.00 dimineață, reperând la un moment dat, în apropierea frontierei, un autoturism de teren înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa cu viteză spre Frătăuții Noi. Cel de la volan a demarat în trombă când și-a dat seama că este urmărit de polițiștii de frontieră. Polițiștii din echipaj au executat 12 focuri de armă în  plan vertical şi apoi spre pneurile autoturismului. S-a folosit totodată şi dispozitivul antipneu (acele covoare cu țepi care se pun în fața mașinii urmărite), însă șoferul a reușit să ajungă pe un drum agricol, unde a abandonat mașina de teren și a fugit, scăpând cu fuga pe jos, la adăpostul nopții.  

”În mașină au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.498 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de  204.727  lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

 

Cărăuși surprinși în timp ce se pregăteau să încarce țigările într-o mașină

În aceeași zi, tot la prima oră a dimineții, și polițiștii de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina au acționat pe linia contrabandei.

În jurul orei 6.00, polițiștii au observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat  spre interior, mai multe colete voluminoase, către un autoturism care staţiona în zonă. Din nou, s-au făcut somații, s-au tras 7 focuri de armă, însă cărăușii au fugit pe teritoriul ucrainean.

”Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. La fața locului au fost descoperite 17 baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11.990  pachete cu țigări, de proveniență ucraineană. Țigările, în valoare de  140.233  lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii de frontieră au tras 19 focuri după contrabandiști – fugarii au lăsat în urmă în jur de 30.000 de pachete de țigări.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii de frontieră au tras 19 focuri după contrabandiști – fugarii au lăsat în urmă în jur de 30.000 de pachete de țigări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei