Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 241 (7853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tragic

Opt oameni cu Covid, pe oxigen, au așteptat, ieri, în UPU Suceava un loc la ATI. Lungu spune că „situația este dramatică”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt pacienți cu forme grave de Covid au așteptat, ieri, în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava eliberarea unui loc la terapie intensivă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat că dimineață erau șapte pacienți: trei bărbați, unul în vârstă de 43 de ani și doi în vârstă de 49 de ani, și de patru femei, cu vârste de 49 de ani, 56 de ani, 63 de ani și 69 de ani, dintre care un pacient intubat și ceilalți 6 ventilați non invaziv. Ulterior, spre orele amiezii, a mai fost transferat de la pavilionul de Pneumologie încă un pacient a cărui stare s-a agravat și avea nevoie de ventilare.

Șansa lor de a ajunge la ATI depinde de evoluția stării pacienților internați în secția de terapie intensivă, în spitalele din județ nefiind nici un loc liber la ATI Covid. „Mulți dintre pacienții cu forme severe, chiar și cei din ATI, se pierd, în ciuda eforturilor susținute ale personalului medical. „Unii mai repede, alții după mult timp de stat în ATI. Doar vaccinarea protejează. Chiar dacă sunt și excepții, pentru că nici un vaccin nu asigură protecție 100 %, numărul celor vaccinați cu forme grave este foarte mic comparativ cu cei nevaccinați”, a declarat doctorul Teodorovici.

În spitalele din județ, în 24 de ore au fost internate 71 de persoane cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 75 de persoane. În secțiile Covid din județ sunt internați 682 de pacienți, dintre care 223 sunt cu forme grave de boală și 31 cu forme critice. În secțiile ATI Covid nu este nici un loc disponibil, iar în secțiile Covid mai sunt 64 de locuri libere. Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava mai are doar 23 de locuri disponibile pentru pacienți cu Covid, la Rădăuți - 15 locuri, Câmpulung Moldovenesc -0 locuri,  Gura Humorului - 1 loc,  Siret și Vatra Dornei – câte 10 locuri,  Fălticeni - 5 locuri libere.

Situația epidemiologică din Suceava și din țară a fost calificată de primarul de Suceava, Ion Lungu, ca "dramatică". Acesta a făcut din nou apel la populație să se vaccineze. Lungu a spus că în ultima săptămână în centrele de vaccinare din municipiul Suceava au fost administrate 3.608 doze de vaccin anti-Covid. La această dată incidența în Suceava este de 7,10 la mie, masca de protecție este obligatorie în spații deschise și există carantină de noapte în weekend. Potrivit primarului, Poliția Locală face controalele în special în locurile aglomerate pentru verificarea respectării măsurilor de limitare a transmiterii SARS-CoV-2. ”Să ne rugăm la Dumnezeu să ne ajute să trecem și de acest val 4", a mai spus primarul Ion Lungu, miercuri, în conferință de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt oameni cu Covid, pe oxigen, au așteptat, ieri, în UPU Suceava un loc la ATI. Lungu spune că „situația este dramatică”.
 Vizualizări articol: 2075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opt oameni cu Covid, pe oxigen, au așteptat, ieri, în UPU Suceava un loc la ATI. Lungu spune că „situația este dramatică”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei