Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 241 (7853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Niculai Barbă: Suceava este județ pilot pentru implementarea unui proiect național în turism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Niculai Barbă a anunţat că Suceava este judeţ pilor în implementarea unui proiect naţional de turism. Niculai Barbă a arătat că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului dezvoltă un proiect pilot privind implementarea sistemului „Calitatea Ospitalității Românești” (COR). Barbă a explicat că sistemul COR este o completare a clasificării actuale a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare din Romania care ia în considerare nu doar infrastructura, ci și starea acesteia, și nu doar prezenţa anumitor servicii, ci și modul în care sunt prestate.

El a precizat că structurilor de primire turistică care obțin acest sistem li se va acorda un logo pentru a-l putea folosi în vederea promovării, urmând ca promovarea acestei structuri turistice să fie făcută inclusiv prin intermediul mijloacelor de care dispune Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. „Prin implementarea acestui proiect se urmărește creșterea satisfacției consumatorului în relație cu serviciile furnizate, reducerea fluctuației de personal, creșterea credibilității în ceea ce privește calitatea serviciilor turistice. Alegerea județului Suceava ca județ pilot în implementarea unor proiecte pe turism nu este întâmplătoare. Județul Suceava, prin atracțiile și promovarea brandului Bucovina, se menține pe podiumul zonelor turistice din Romania”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava.

El a adăugat că cifrele din ultima perioadă vin să confirme acest lucru, în luna august în județul Suceava înregistrându-se 69.480 de turiștii cazați în structurile de primire cu funcțiuni de cazare, clasificate, cifră care o depășește pe cea din luna august 2019, înainte de pandemie. „Practic, după scăderea din 2020 turismul din Bucovina și-a revenit în acest an, cifrele depășind anul anterior pandemiei, 2019. Acest număr reprezintă cam cât au împreună județele Neamț și Iași. În ceea ce privește durata medie a nopților pe sejur, ne menținem la o valoare de 2,1-2,2. Este cea mai bună medie din Regiunea Nord-Est, fiind cu mult peste Neamț și chiar peste Iași, care au o medie de 1,7-1,8. Este un lucru bun faptul că se menține această valoare, mai ales dacă luăm în considerare ceea ce se întâmplă în Europa, unde se manifestă o tendință de scădere. Acest aspect fost subliniat și în timpul recentei întâlniri pe care am avut-o cu Jurgen Reichert”, a declarat Niculai Barbă, care a remarcat faptul că turiștii preferă să petreacă mai multe concedii sau vacanțe mai scurte în mai multe locuri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niculai Barbă: Suceava este județ pilot pentru implementarea unui proiect național în turism.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niculai Barbă: Suceava este județ pilot pentru implementarea unui proiect național în turism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei