Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 236 (7848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În cătare

Unul din cei doi urși pentru care s-a obținut derogare a fost împușcat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul din cei doi urși pentru care reprezentanții Direcției Silvice Suceava au primit derogare din partea Ministerului Mediului pentru a fi împușcați a fost ucis în seara zilei de miercuri. Este vorba de o femelă de peste 200 de kg, care a făcut probleme în fondul de vânătoare de la Crucea. Mai exact, ursoaica este responsabilă de 6 atacuri, ocazie cu care a ucis 9 oi, 2 capre, 3 bovine și a distrus 12 stupi de albine, pagubele fiind de peste 10.000 de lei. George Celsie, șef Birou Vânătoare din cadrul Direcției Silvice Suceava, a precizat că ursoaica împușcată nu avea pui și nu era gestantă. ”Femela va fi dusă la centrul de la Pojorâta, unde se va face analiza de trichineloză, iar dacă rezultatul va fi negativ carnea va fi comercializată. În ceea ce privește blana, aceasta va fi prelucrată și va ajunge, cel mai probabil, la o cabană a Direcției Silvice”, a explicat George Celsie. Cel de-al doilea animal pentru care s-a obținut derogare pentru împușcare a creat probleme crescătorilor de animale din zona fondului de vânătoare de la Pojorâta. Potrivit actelor anexate la cererea trimisă la Ministerul Mediului, ursul este responsabil pentru cel puțin două atacuri masive, cu pagube de peste 10.000 de lei și în acest caz. Vânătorii au la dispoziție două săptămâni pentru a împușca urșii pentru care s-a dat derogare, termen care curge din momentul în care a fost emis actul de către Ministerul Mediului. Șeful Biroului Vânătoare din cadrul Direcției Silvice Suceava a mai precizat că în acest moment se lucrează la documentația pentru obținerea unei noi derogări. Aceasta vizează un urs care a atacat și omorât vaci, porci și oi în zona Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul din cei doi urși pentru care s-a obținut derogare a fost împușcat.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unul din cei doi urși pentru care s-a obținut derogare a fost împușcat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei