Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 236 (7848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Care sunt, succint, acuzațiile din dosarul în care are calitate de suspect și Daniel Bodnar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, în care a fost citat și activistul de mediu Daniel Bodnar, vizează cel puțin încă două persoane, printre ele și fostul pădurar Gheorghe Calancea, din Vicovu de Jos, care a fost pădurar mulți ani la Ocolul Silvic Cârlibaba.

Vom încerca în cele ce urmează să detaliem o serie de date despre acuzațiile din acest dosar, asta în măsura în care se poate, având în vedere că este o anchetă în curs și nu avem date oficiale.

Totuși, sunt câteva aspecte importante. După cum a făcut public chiar el, Daniel Bodnar a fost citat ca suspect într-un dosar privind infracțiunile de „acces ilegal la un sistem în formă continuată”, „operațiuni ilegale cu sisteme informatice”, „instigare la comiterea infracțiunii de acces ilegal la un sistem în formă continuată”, dar și „deținere de droguri de risc, fără drept, în vedere consumului propriu”. Cea mai mare vâlvă a stârnit-o ultima acuzație.

 

Acuzația de deținere de droguri de risc nu îl vizează pe Bodnar

Procedural, DIICOT a făcut referire la toate acuzațiile din dosarul cu mai mulți suspecți, așadar nu este obligatoriu ca toate acuzațiile să fie în sarcina lui Bodnar. De altfel, din informațiile noastre, drogurile de risc au fost găsite asupra unui alt suspect din dosar. Mai clar, acuzațiile legate de droguri nu au nici o legătură cu Daniel Bodnar.

Celelalte infracțiuni, legate de acces ilegal la un sistem informatic, sunt legate de accesarea unei baze de date nepublice, cu informații despre silvicultori, acuzațiile de pe această parte a dosarului fiind se pare legate de Calancea și Bodnar.

Ar fi vorba de o bază de date nepublică, unde persoanele din afara sistemului nu au acces legal.

Daniel Bodnar spune că nu a avut nici o legătură cu acest Calancea și consideră că acțiunea DIICOT este una de „intimidare”. El consideră un abuz asocierea numelui său cu infracțiunea de „deținere de droguri de risc, fără drept, în vedere consumului propriu”, în condițiile în care toată lumea știe că nu fumează și nu consumă alcool, darămite droguri.  

Acesta a declarat că va face mai multe declarații după ce va fi audiat de procurorul de la DICOT și i se vor aduce la cunoştinţă, în mod clar, acuzațiile.

 

Cine este Gheorghe Calancea

Gheorghe Calancea a atras atenția opiniei publice la nivel central anul trecut, când a făcut declarații în presa centrală despre tăierile ilegale de la Ocolul Silvic Cârlibaba, unde a lucrat. El a recunoscut parțial prejudiciul care i se imputa și a declarat că infracțiunile la nivel înalt nu puteau avea loc fără implicarea unor șefi.  

El a fost pădurar până în martie 2020 la Ocolul Silvic Cârlibaba.

Pădurarul a vorbit despre silvicultori care ar avea firme de exploatare lemn prin interpuși și a vorbit despre o adevărată mafie în domeniu.

 

Daniel Bodnar, încă în dificultate după gravul accident rutier din luna ianuarie

Activistul de mediu Daniel Bodnar, aflat încă în recuperare după accidentul grav în care a fost implicat în luna ianuarie a acestui an, a făcut public faptul că a primit o citație de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, prin care este anunțat că trebuie să se prezintă în fața unui procuror, pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect într-un dosar privind mai multe infracțiuni.

Acesta ne-a mai spus că încă duce o luptă cruntă pentru a se recupera în urma accidentului și are nouă luni de zile de când este imobilizat și nu se poate deplasa singur.

Daniel Bodnar și Gheorghe Calancea se bucură din plin de prezumția de nevinovăție în acest caz, aflat într-o fază relativ incipientă a anchetei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care sunt, succint, acuzațiile din dosarul în care are calitate de suspect și Daniel Bodnar.
 Vizualizări articol: 2348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Care sunt, succint, acuzațiile din dosarul în care are calitate de suspect și Daniel Bodnar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei