Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 236 (7848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Mulți Ani!

Tort aniversar, cu tematică militară, pentru omul care se zbate, și la 84 de ani, pentru ca eroii să nu fie dați uitării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean ajuns la venerabila vârstă de 84 de ani, fost militar, care a demonstrat că merită aprecierea celor din jur prin ceea ce a făcut și după ce a ieșit la pensie, fiind implicat de 20 de ani, ca voluntar, în proiecte de comemorare a eroilor, a avut parte și el de o surpriză, zicem noi frumoasă, din partea redacției Monitorului de Suceava.

Venit la redacție cu intenția de a cumpăra ultima carte scrisă de redactorul-șef Tiberiu Avram, ”Evadarea din iad”, Davidel a primit din partea noastră un tort cu tematică militară, care avea în prim-plan un tanc, o surpriză pe care am pregătit-o împreună cu patiseria Belpan.

Maistrul militar principal în retragere Davidel nu și-a putut stăpâni emoțiile, mai ales că a fost de meserie, în armată, automobilist și tanchist, făcând parte din comisii omologare a acestei tehnici de luptă.

Dumitru Davidel ne-a mărturisit că unul dintre cele mai importante momente din viața sa a fost în cadrul Galei Top 10 Suceveni, la care a fost nominalizat, în anul în care a împlinit 80 de ani.  

Pe lângă tort, Davidel a primit din partea noastră și romanul ”Evadarea din iad”, cadou din partea redactorului-șef, cu mesaj personalizat din partea acestuia.

Onorabilul octogenar (n.r.- ”vârsta este onorantă, dar mai onorant este ce ați făcut și ce faceți”, după cum a spus redactorul-șef Tiberiu Avram) nu a rămas dator și ne-a făcut și el un cadou, cartea ”De am pătruns în amintire”, antologie de versuri scrise de Ioan Grosaru, eroul de la Păiseni, militarul mort în misiune în Irak în 2007.

Cartea reunește manuscrisele găsite în „ranița eroului-poet”.

 

 

Și-a dedicat ultimii ani eroului Ioan Grosaru

De altfel, pentru cinstirea memoriei lui Ioan Grosaru s-a zbătut cel mai mult Davidel în ultimii ani.

În satul natal al eroului, la Păiseni-Cornu Luncii, mormântul lui Ioan Grosaru a devenit un adevărat panteon al eroilor. La mormântul acestuia este o cruce monumentală, de 15 tone şi 7,5 metri înălţime, ridicată cu ocazia comemorării a zece ani de la moartea eroului din Irak.Investiția a fost a Primăriei Cornu Luncii, însă, după cum o spune și primarul Gheorghe Fron, principalul promotor, cel care nu a obosit să se implice în acest proiect, a fost Dumitru Davidel.

Bătrânul, dar demnul militar consideră că Ioan Grosaru este un erou adevărat, greu de egalat.

Pe 21 septembrie 2007 Ioan Grosaru se afla într-un TAB, în misiune de patrulare în Irak. Vehiculul militar a trecut peste un dispozitiv exploziv şi a luat foc, iar Grosaru a rămas ultimul pentru a asigura evacuarea colegilor. Din păcate, muniţia din dotarea TAB-ului a explodat şi i-a curmat viaţa. Ioan Grosaru este considerat un erou pentru că şi-a salvat cinci colegi din TAB-ul ucigaş. Unul dintre ei şi-a pierdut vederea în urma atacului.

Trecut în rezervă din 1994, prim-vicepreședinte al asociației Cultul Eroilor Suceava, Davidel se implică deja de 20 de ani ca voluntar în acțiunile prin care încearcă să păstreze vie memoria eroilor. Multe monumente din municipiul Suceava, dar și din mai multe sate au fost renovate prin implicarea acestuia. Pentru toate acestea, ne simțim onorați că Dumitru Davidel ne-a fost oaspete la redacție, îi urăm multă sănătate și să ne bucurăm de prezența lui cât mai mult de acum încolo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tort aniversar, cu tematică militară, pentru omul care se zbate, și la 84 de ani, pentru ca eroii să nu fie dați uitării.
 Vizualizări articol: 1557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Tort aniversar, cu tematică militară, pentru omul care se zbate, și la 84 de ani, pentru ca eroii să nu fie dați uitării4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei