Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 232 (7844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Slujbă de instalare a stareței Schitului „Maica Domnului Grabnic Ascultătoare” din Vicovu de Jos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O slujbă arhierească, condusă de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a avut loc vineri, de sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, când acesta s-a aflat în mijlocul monahiilor, clericilor și credincioșilor prezenți la Schitul „Maica Domnului Grabnic Ascultătoare” din localitatea Vicovu de Jos. Prezența preasfinției sale aici a fost prilejuită de slujba de hirotesie ca stavroforă a schitului, a maicii Sotiria (Elena Cristina) Ciobanu.

 

Monahia Sotiria, hirotesită ca maica stavroforă a schitului din Dealul Leahului

Înaltul Ierarh a fost întâmpinat de copii îmbrăcați în costume populare, după care în altarul de vară al așezământului monahal a avut loc instalarea maicii Sotiria ca stavroforă. Ea a primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul, odată cu urările de a conduce cu înțelepciune și smerenie sfântul locaș. În același timp, de sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului acest schit sărbătorește la 1 octombrie și hramul lăcașului, de altfel unic în țară pentru un așezământ monahal.

Maica Stareță Sotiria (Elena Cristina) Ciobanu s-a născut acum 35 de ani în localitatea Drajna Nouă din județul Călăraşi și este absolventă a Facultății de Sociologie din București. Și-a continuat studiile cu un Masterat în domeniul Antropologie, iar la vârsta de 27 de ani a ajuns în mijlocul monahiilor de la Mănăstirea Dragomirna. În urmă cu doi ani de zile, împreună cu alte 19 maici și părintele duhovnic David Roșca au început clădirea noului așezământ monahal din Dealul Leahului, sub binecuvântarea vrednicului de pomenire Arhiepiscop Pimen, având ca ocrotitoare icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare, piatra de temelie fiind sfințită la data de 21 noiembrie 2019.

Sfânta Liturghie s-a săvârșit în altarul de vară al așezământului monahal, alături de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte și protos. Dosoftei Dijmărescu, exarh cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și preotul Ionel Constantin Maloș, protoiereu al Protopopiatului Rădăuți.

 

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul le-a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură în această zi dedicată cinstirii Născătoarei de Dumnezeu și a spus: „Ziua de astăzi este o zi în care trebuie să înălțăm rugăciuni către Maica Domnului, pentru ca Ea să mijlocească nu doar pentru cele materiale ale noastre și pentru cele care țin de lumea aceasta, ci mai ales să mijlocească înaintea Fiului ei pentru a primi noi toți iertare de păcatele noastre. Maica Domnului este dintotdeauna, și mai ales pentru zilele noastre atât de grele și de încercate, icoana curăției, model al fecioriei, al purității. Mai sunt oameni care încearcă, cu puteri omenești, slabe, să urmeze Maicii Domnului, smereniei ei, ascultării ei, dar și fecioriei ei, curăției ei, purității ei?”

 

Întregul eveniment s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, la slujbă participând numeroși credincioși, stareți și starețe din eparhie. Duhovnicul așezământului, protosinghelul David Roșca i-a mulțumit la final Înalpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic pentru binecuvântare și Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul pentru prezență și cuvântul său plin de înțelepciune, precum și binefăcătorilor și ostenitorilor care au sprijinit în acești ani așezământul monahal ce poartă denumirea de Schitul „Maica Domnului Grabnic Ascultătoare” și i-a invitat pe credincioși la hram.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Slujbă de instalare a stareței Schitului „Maica Domnului Grabnic Ascultătoare” din Vicovu de Jos.
 Vizualizări articol: 2179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Slujbă de instalare a stareței Schitului „Maica Domnului Grabnic Ascultătoare” din Vicovu de Jos5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei