Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 232 (7844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Din nou la școală

USV a deschis un nou an universitar cu 11 facultăţi şi peste 10.000 de studenţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a avut loc în prima zi a lunii octombrie deschiderea noului an universitar 2021-2022. Având în vedere condițiile pandemice în derulare festivitatea a fost organizată în aer liber, în campusul universității începând cu ora 10.00, la ea participând conducerea universității, autorități județene și locale, profesori și studenți.

După intonarea imnului Universității ”Ștefan cel Mare” a luat cuvântul rectorul USV Valentin Popa, care a vorbit despre dezvoltarea universității sucevene și programele noi de studiu prezente în planul de învățământ, precum și despre investițiile în infrastructura universității, unele aflate în derulare iar altele în stadii de demarare. El a spus: „Aș dori în primul rând să-i felicit pe cei 4.046 de noi studenți ai universității din Suceava. Ne bucurăm că în ultimii ani, deși numărul absolvenților de licee a scăzut și continuă să scadă, numărul de studenți ai universității «Ștefan cel Mare» crește constant și trece, din ce în ce mai mult, peste 10.000. Acest fapt se datorează reputației universității și a absolvenților noștri, cât și internaționalizării instituției noastre. Începem acest an universitar cu patru noi programe de licență care își primesc bobocii în primul an de studiu: Drept European și Internațional, Tehnică Dentară, Robotică precum și Biologie. Avem un număr record de 545 de boboci care își au domiciliul în afara granițelor țării, care provin din 27 de țări din afara U. E., numărul lor fiind de 10 ori mai mare decât în ceilalți ani.”

 

Având în vedere noul val pandemic, rectorul Valentin Popa a transmis celor prezenți: ”Mă bucur foarte mult că numărul studenților care au optat pentru a intra în căminele studențești și care s-au vaccinat se apropie de 70%, un procent peste media globală a Uniunii Europene. Îi felicit pentru că au ales această opțiune și îi îndemn și pe ceilalți studenți să se gândească că pot să facă acest pas. Vaccinarea nu te ferește de boală, dar te ajută să treci mult mai ușor prin ea. Dezideratul acestui nou an universitar este trecerea la o viață normală, la o activitate normală cu vaccinare și cu testare. Începem activitatea de învățământ față în față, în amfiteatre, săli de seminarii sau laboratoare, dar suntem pregătiți să trecem oricând în scenariul hibrid dacă situația o cere.”, iar noilor studenți veniți pe băncile universității sucevene le-a transmis: ”Dragi boboci, astăzi intrați într-o universitate de prestigiu unde veți întâlni profesori excepționali, din care unii vă vor deveni modele. Să nu așteptați însă ca totul să vină de la ei. Munca individuală rămâne pentru orice student principalul mijloc de dobândire a cunoștințelor și abilităților necesare practicării meseriei pentru care vă pregătiți. Trebuie să aveți încredere în voi că veți reuși și vă invit dragi studenți, stimați colegi, să demonstrăm unii altora că avem încredere în noi și putem pune în aplicare sloganul universității noastre: «Să visăm, să creăm și să inovăm».”

 

 

 

Colaborarea USV cu autoritățile județene și locale, o mare reușită

Prezent la deschidere, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a vorbit despre colaborările fructuoase avute de-a lungul timpului cu universitatea din Suceava, precum și de sprijinul constant acordat de instituția pe care o conduce în dezvoltarea noilor ramuri de învățământ a principalei instituții de învățământ sucevene. În alocuțiunea sa el a declarat:”Relația dintre universitate și administrația publică județeană și locală a devenit în ultimii ani un exemplu. Eu vreau să mulțumesc universității pentru mâna întinsă și pentru tot ce a făcut, începând cu implicarea excepțională la nivel academic, dar și pragmatic, în lupta cu pandemia. Nu am să uit că ați fost primii care v-ați pus la dispoziție priceperea, pregătirea, curajul, riscurile, ca să fiți alături de noi în această luptă. În același timp vă felicit pentru performanță și Suceava începe să aibă de ceva timp o imagine de ștaif universitar, care trebuie aplaudată, faptul că aveți un număr atât de mare de boboci arătând atractivitatea universității dumneavoastră. Vă întind încă o dată cu prietenie o mână de colaborare și de parteneriat și cred că trebuie să fim solidari pentru interesul zonei noastre.”

Primarul Ion Lungu i-a asigurat pe profesorii și studenții universității de viitoare colaborări în privința dezvoltării municipiului Suceava și le-a mulțumit pentru cele care au dat roade până la acest moment. În luarea sa de cuvânt, primarul a spus:

”Mă bucur că la realizările universității participă și municipalitatea și vreau să fiți alături de noi, să vă provocăm și să transformăm orașul Suceava într-un oraș inteligent, de tip Smart City. Colaborăm pe mai multe planuri cu universitatea, care pentru noi este o carte de vizită. De aceea astăzi dorim să răsplătim aceste fapte, oferind titlurile de Cetățean de Onoare domnului rector prof. univ. dr. ing.Valentin Popa și domnului prorector prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian.”

 

Faptul că Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava are de acum 11 facultăţi, ca urmare a înfiinţării Facultăţii de Medicină și Științe Biologice, este un lucru care a fost apreciat de vorbitori, fiind considerat un important eveniment al noului an universitar.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV a deschis un nou an universitar cu 11 facultăţi şi peste 10.000 de studenţi.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USV a deschis un nou an universitar cu 11 facultăţi şi peste 10.000 de studenţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei