Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 222 (7834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termen

Firmele sucevene mai au la dispoziție câteva zile pentru a depune declarația privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele din județ mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a depune la Oficiul Registrului Comerțului Suceava declarația anuală privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice. Directorul ORC Suceava, Cătălina Vartic, a precizat că această declarație poate fi depusă la sediul acestei instituții până la data de 1 octombrie 2021. „Pentru că se apropie acest termen, dar și pentru că sunt foarte mulți profesioniști care au această obligație și este aproape imposibil fizic să se poată depune toate declarațiile în acest timp, Oficiul Național al Registrului Comerțului a luat foarte multe măsuri pentru a ușura procedura de depunere. Astfel, formularul declarației de beneficiar real a fost mult simplificat, la fel și procedura, iar formularul se poate depune direct, fără cerere”, a transmis Cătălina Vartic.

Ea a arătat că în continuare se recomandă depunerea electronică a declarație, prin intermediul site-ului portal.onrc.ro sau pe e-mailul transmiterecereri@sv.onrc.ro, la ORC Suceava, sau orcsv@sv.onrc.ro, sau prin servicii de poștă sau curier. Cătălina Vartic a precizat că această declarație se poate depune și direct la sediul Oficiul Registrului Comerțului Suceava. „În momentul de față la sediul instituției noastre există o urnă în care se pot depune declarațiile de beneficiari reali completate, însoțite de copia cărții de identitate a deponentului și de împuternicirea acestuia, dacă este cazul. Această urnă este disponibilă la sediul ORC pe toată durata programului de lucru, nu doar în cele patru ore în care se lucrează cu publicul. Rugămintea noastră este ca formularele să fie capsate sau în folie”, a mai declarat directorul ORC Suceava.

Pe de altă parte, Oficiul Național al Registrului Comerțului a transmis că nerespectarea de către reprezentantul legal al persoanelor juridice a obligației de depunere a declarației privind datele de identificare ale beneficiarilor reali constituie contravenție și se sancționează cu amendă. Dacă în termen de 30 de zile de la data aplicării sancțiunii contravenționale reprezentantul persoanei juridice nu depune declarația privind datele de identificare ale beneficiarilor reali, tribunalul va putea pronunța dizolvarea societății. Declarația privind beneficiarul real al persoanei juridice poate fi descărcată de pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele sucevene mai au la dispoziție câteva zile pentru a depune declarația privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice.
 Vizualizări articol: 1852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmele sucevene mai au la dispoziție câteva zile pentru a depune declarația privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei